Tenda TEG1016D – достъпен ъпгрейд на мрежата до Gigabit Ethernet

Tenda TEG1016D е лесен за използване, plug and play” суич с 16 порта 10/100/1000Mbps

Гигабитовите локални мрежи вече са нещо обичайно за съвременния офис, а компаниите, които все още ползват морално остаряло 10/100Mbps оборудване, могат лесно и на приемлива цена да преминат към по-високата скорост. 16-портовият суич Tenda TEG1016D се явява именно такова достъпно решение за разширяване или ъпгрейд на локалната мрежа до Gigabit Ethernet.

Поместен в солиден 11-инчов метален корпус, Tenda 16-port Gigabit Ethernet Switch може да се постави удобно на всяка плоска повърхност, заемайки малка площ на работния плот, или да се монтира в мрежовия шкаф (рак) чрез включените в комплекта приспособления. Устройството е стабилно и здраво като конструкция, в характерните за Tenda дизайн и цветове.

TEG1016D е неуправляем суич с 16 порта 10/100/1000Mbps, който предлага опростено решение за разширяване или ъпгрейд на локалната мрежа, като резултатът е значително повишаване на скоростта по съществуващите Cat.5 кабели, без непосилно натоварване на бюджета – устройството струва около 135 лв. с ДДС на българския пазар.

С капацитет на комутиране от 32Gbps, моделът поддържа 2000Mbps на порт при пълен дуплекс за безпроблемно прехвърляне в мрежата на големи файлове, изображения и стрийминг на видео – за нуждите на различни приложения, вкл. мултимедия, VoIP, видеоконференции и в частност – игри, когато суичът се ползва за развлекателни цели.

TEG1016D използва „store-and-forwarding” схема на комутиране, т.е. проверява целостта на получените пакети, преди да ги пренасочи към крайната дестинация. 16-те RJ45 порта поддържат „аutonegotiation” механизъм, при който свързаните Ethernet устройства избират сами най-оптималните параметри за предаване на данни, вкл. скорост, дуплекс режим и т.н.

В суича е интегрирана 8K MAC адресна таблица. Вградената технология за „non-blocking” комутиране означава, че TEG1016D има капацитет да поддържа максимална пропускателна способност едновременно на всички портове. В допълнение, мрежовото устройство разполага с професионална защита срещу мълнии – 6kV на всеки от 16-те порта, която следва да гарантира надеждната работа на суича, вкл. при използване в сценарии за видеонаблюдение.

Tenda TEG1016D e сравнително компактно устройство с размери 28×17,9×4,4 см, което може да работи със захранващо напрежение AC 100-240V и при оперативни температури от 0 до 40 градуса по Целзий, поставено на плоска повърхност или в мрежов шкаф. Освен самия суич, комплектът на устройството включва приспособления за монтиране в рак, захранващ кабел и ръководство за потребителя.

Производителят Tenda позиционира TEG1016D като лесно за използване (plug & play) и ценово достъпно решение за разширяване или ъпгрейд на локалната мрежа в офиса до Gigabit Еthernet, както и за наблюдение на сигурността чрез видеокамери, свързани към защитения от мълнии суич. Моделът е напълно достъпен като цена (около 135 лв. с ДДС) и за най-малките бизнеси.

Коментар