Nokia 7.1 – първият смартфон с технология PureDisplay

Nokia 7.1 идва с екранна технология PureDisplay с HDR и оптики ZEISS

HMD Global представи наскоро Nokia 7.1 като първия смартфон с технология PureDisplay, която издига гледането на видео до ново ниво с висок контраст, по-голяма яснота и подобрени цветове.

HDR дисплеят на Nokia 7.1 е интегриран в компактен дизайн, наред с двойна основна камера от оптики ZEISS. Осигурена е поддръжка на технология HDR10, която възпроизвежда видеото с по-висок динамичен контраст 1 000 000: 1 и по-голяма яснота, като разкрива детайлите, както в светли, така и в тъмни области, с живи цветове.

Ясният, ярък FullHD+ екран с диагонал 5,84 инча и съотношение на страните 19:9 автоматично регулира яркостта и контраста, според условията на осветление, за да осигури жив образ, вкл. на открито, на ярка слънчева светлина или в слабо осветена стая. Съдържание, което не е в HDR стандарт, ще бъде преобразувано в реално време с помощта на специален 16-битов модул, обработващ милиони пиксели в секунда.

Nokia 7.1 се задвижва от чипсет Qualcomm Snapdragon 636 Mobile, който осигурява голям скок в производителността. Това го прави чудесно решение за стрийминг на съдържание в HDR, с първокласно графично представяне, заедно с подобрения в ефективността на батерията. Портът за бързо зареждане USB-C зарежда до 50% от батерията за 30 минути.

Nokia 7.1 е направен с висококачествените материали и изработка, като са използвани процеси от бижутерството и скъпите часовници. Смартфонът има полирано метално покритие, а крайният резултат е повърхност, която отразява само контролирани отблясъци. Използвани са уникалните оптични свойства на стъклото за пречупване и излъчване на дълбоки и неутрални цветове.

Двойното анодирано алуминиево тяло е със скосени оцветени ръбове на корпуса. Целият смартфон излъчва усещане за здравина, благодарение на прецизната машинна обработка на излетия под налягане алуминиев блок серия 6000.

Новият модел Nokia 7.1 се присъединява към смартфоните Nokia от семейството на Android One

Nokia 7.1 разполага с чувствителна 12MP/5MP двойна, основна камера с оптики ZEISS и два сензора за фокусиране, гарантиращи супер-бърз автофокус, който го отличава от останалите смартфони. Както двойната основна камера, така и 8MP селфи-камерата използват изкуствен интелект, за да създадат артистичен ефект.

Новият смартфон има също технология за стабилизиране на картината – Electronic Image Stabilisation (EIS) и 360° високо-чувствителни микрофони за обемен звук.

Новият потребителски интерфейс на камерата дава контрол върху баланса на белия цвят, ISO, големина и скорост на затвора чрез режима Pro Camera. Режимът на двойно заснемане, подсилен с изкуствен интелект, позволява впоследствие оразмеряване и изрязване на всеки кадър отделно за публикуване в социалните мрежи директно от приложението на смартфона.

Nokia 7.1 се присъединява към смартфоните Nokia от семейството на Android One, които пристигат със софтуер одобрен от Google. Тези устройства предлагат по-голям обем на пространство за съхранение и по-дълъг живот на батерията, а единствените приложения, които са предварително инсталирани, включват последните иновации с изкуствен интелект от Google.

Nokia 7.1 ще получава ежемесечни актуализации на сигурността, за първите три години, и актуализации на операционната система, за първите 2 години, с програмата Android One. В допълнение, Google Play сканира всички приложения в онлайн магазина и телефона, за да гарантира неговата сигурност.

Nokia 7.1 е готов за актуализиране до Android 9, която включва функции, подсилени от изкуствен интелект. Те правят устройството по-интелигентно, по-бързо и по-адаптивно при използване. Функцията за адаптивна батерия, например, ограничава консумацията на енергия от приложения, които не се използват често.

Смартфонът идва и с две нови аудио екстри към гамата от аксесоари: Nokia True Wireless Earbuds и Nokia Pro Wireless Earphones. С тегло от 5 грама на ухо, Nokia True Wireless Earbuds осигуряват възпроизвеждане на аудио и глас до 3,5 часа. Те могат да се зареждат в движение с джобно зарядно устройство за до 16 часа аудио развлечение.

Слушалките Nokia Pro Wireless са за активните фенове. Свързани с лента, която удобно пасва около врата, те осигуряват до 10 часа време за възпроизвеждане с едно зареждане. Вградената функция за вибрации сигнализира за входящите повиквания. Интелигентните магнитни слушалки могат да се разделят една от друга – те се ползват за отговор на повиквания или слушане на музика, без да се налага изваждане на смартфона от джоба.

Nokia 7.1 идва през октомври в България в два цветови варианта – лъскав-тъмносин и вариант полирана стомана.

Коментар