Huawei Y5 – достъпният смартфон поддържа и VoLTE

Най-достъпният смартфон в портфолиото на Huawei ще поддържа услугата VoLTE на Теленор

Huawei Y5 модел 2018, най-достъпният ценово смартфон на Huawei, поддържа функция Voice over LTE (VoLTE) в мрежата на Теленор, съобщиха от компанията. Обажданията, осъществени чрез VoLTE, се таксуват съгласно ползвания мобилен план и не черпят от наличните MB за мобилен интернет.

Предимство на тази функция е по-краткото първоначално време за свързване между потребители, които ползват технологията, спрямо това в 2G и 3G мрежа. Също така, по време на разговор клиентите продължават да използват 4G мобилен интернет без прекъсване на връзката.

Huawei Y5 излезе на пазара по-рано тази година и се радва на голяма популярност, тъй като предлага редица модерни функции в най-достъпния клас смартфони. Той разполага с 5,45-инчов HD + Huawei FullView дисплей, а извивките и компактният му дизайн улесняват използването на смартфона.

В допълнение, Huawei Y5 има 5-мегапикселова селфи камера с тонираща светкавица, която поддържа ръчно и автоматично настройване. Тониращата светкавица може да разпознае автоматично светлината на лицето на обекта и интелигентно да настрои нивото на яркост за естествено изглеждащи селфита.

Основната камера на Huawei Y5 е 8MP и е оборудвана с технология за последваща обработка на HDR. Тя поддържа баланса на яркостта, като избягва прекомерното изсветляване и регулира тъмния фон, за да покаже всички детайли за една балансирана снимка. Huawei Y5 позволява панорамни снимки от 90 до 360 градуса, заснемайки целия пейзаж.

Смартфонът работи под управление на Android 8.0 и EMUI 8.0, има 2GB оперативна памет (RAM) и 16GB постоянна флаш-базирана памет (ROM).

Коментар