Приключи сливането на БТК и Вивател

Телекомът БТК успешно приключи юридическия процес по вливане в компанията на дъщерното си дружество БТК Мобайл (Вивател).
В резултат обединената компания разполага с едно от най-големите портфолиа от продукти, услуги и цялостни решения на българския телекомуникационен пазар, съобщиха от оператора.
Процедурата по вливане започна в края на септември миналата година след решение на Общото събрание на акционерите на БТК. Целта бе да се подобри ефективността на управлението, да се оптимизират разходите и осигури устойчив ръст, припомниха от телекома.
Технологичната интеграция на двете компании позволи по-прецизно сегментиране на пазара и потребителските нагласи, детайлен подбор на доставчиците и създаване на иновативни продукти и комплексни услуги”, заявиха от обединената компания.
В средносрочен план БТК очаква сливането да доведе до повишаване на конкурентоспособността й, като се превърне в по-динамична и гъвкава организация.
Вливането е част от бизнес стратегията на БТК за налагане на една търговска марка и единен подход към клиентите и предлагане на услугите.

Коментар