HP преоткрива персоналния компютър със Spectre Folio

HP Spectre Folio надгражда традиционните лаптопи, 2-в-1 устройствата и хибридите – резултатът е персонален компютър, който предлага спецификите и на трите типа устройства

В стремежа си да преоткрие всеки аспект на персоналния компютър, HP е създала устройство за истинска мобилност и оборудвано с всичко необходимо за лесна адаптация към ежедневните нужди – това е първият в света хибриден РС от естествена кожа Spectre Folio.

Новият продукт съчетава авангардни технологии и изкусна разработка, благодарение на които няма аналог на пазара, подчертават от американската компания. Spectre Folio надгражда традиционните лаптопи, 2-в-1 устройствата и хибридите, всеки от които е проектиран с фокус към определени задачи и сценарии. Резултатът е персонален компютър, който предлага спецификите и на трите типа устройства.

За създаване на Spectre Folio, HP е проектирала хардуерните елементи по начин, по който те се срещат при ръчно изработените продукти. 100% хромирана естествена кожа, с която устройството е направено, допринася значително за изящната изработка на компютъра.

Кожата е устойчив материал, който предоставя натурално усещане, а гъвкавото шаси позволява въвеждане на нов тип хардуерни спецификации. В същото време естетичният вид, с автентични шевове и прецизни ръбове, създава изискано и луксозно качество, често асоциирано с мода, но никога до сега неприлагано при персоналните компютри.

HP Spectre Folio съчетава авангардни технологии и изкусна разработка, благодарение на които няма аналог на пазара

С една ръка, тънкото и леко устройство се движи безпроблемно от класическа лаптоп позиция, често използвана при нужда от по-висока продуктивност, през позиция „палатка“ за по-здрава опора, до позиция „таблет“ с вграден наклон за по-интуитивна работа със стилус. Всичко това е възможно, благодарение на вградените магнити и уникалната гъвкавост на кожата.

За да постигне тънък и лек дизайн с изцяло нов набор от хардуерни спецификации, Spectre Folio предлага една от най-малките матрици в индустрията с избрано 8-мо поколение Intel Core i5 и i7 (Y-серии) процесори. В допълнение, иновативният дизайн без външен вентилатор разкрива предимствата на уникалните свойства на кожата да създава преживяване, което се усеща едновременно охлаждащо и комфортно при поставяне на коленете.

HP отново работи със световно известните аудио системи на лайфстайл бранда Bang & Olufsen, за да предостави професионално озвучаване с 4 предни микрофона, предлагащо първокласно аудио изживяване при всяка позиция на устройството.

Другите характеристики включват до 16 GB оперативна памет, до 2 TB SSD пространство за съхранение и възможност за 300-нитов FHD дисплей и 1W 400-нитова FHD опция за идеална видимост при всякакви условия на осветеност. Опцията за 4K UHD дисплей ще бъде налична по-късно тази година.

HP Spectre Folio ще бъде наличен в два цвята: кафяв коняк и бургундско бордо

Потребителите в движение ще оценят фокуса на HP върху предоставената ултра мобилност и свързаност дори в режим на готовност, едновременно с до 18 часа живот на батерията.

Spectre Folio е първият в света гигабит-клас LTE Intel лаптоп, който предоставя непрекъсната свързаност с по-висока защита от традиционните публични Wi-Fi мрежи. Това устройство поддържа допълнителна eSIM карта, с опционален nano-SIM слот под дисплея и възможност за вграден дигитален еSIM за връзка с мобилни мрежи.

Spectre Folio ще бъде наличен в два цвята: кафяв коняк и бургундско бордо. Цените още не са обявени от американската компания.

Коментар