Майкрософт започна тестове на Office 14

Майкрософт обяви, че е започнала тестове на някои от сървърните продукти, които ще залегнат в следващата версия на пакета Office.
В изпитанията участват ограничен брой потребители. Засега не е известно кога компанията ще направи широкодостъпен за тестване софтуера, известен с кодово име Office 14, съобщи ZDNet.
Избрана група от потребители са получили достъп до алфа версията на част от сървърните Office продукти, се казва в съобщение на компанията.
По-рано беше изнесена информация, че първоначално достъпно за тестване ще бъде приложението Office PerformancePoint Server. То е предназначено за корпоративни потребители, на които помага да оптимизират производителността чрез система за мониторинг, анализ и планиране на търговската дейност.
Microsoft Office 14 идва да наследи версията 2007. Част от приложенията в пакета ще могат да се използват през интернет. Подобна възможност в пакета Office 2007 предоставя само приложението Outlook Web Access.

На този етап Майкрософт не се ангажира с дата за пускане на бета версия на продукта.

Същевременно, компанията е започнала тестове и на следващата версия на софтуера Exchange, известна засега с кодовото име E14.

Коментар