Acronis планира екип от 300 души за софийския си офис

Опазването на данните и контролът върху това кой и как ги достъпва ще са от все по-голямо значение занапред, заяви Сергей Белоусов – основател и главен изпълнителен директор на Acronis

До 300 души ще се разрасне развойният екип у нас на технологичната компания Acronis, стана ясно днес при официалното откриване на офиса на фирмата в Сан Стефано Плаца – в центъра на София.

Инвестициите в развойния център ще достигнат 50 милиона долара в рамките на три години, съобщи Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis – компания, която разработва решения за киберзащита и хибридни облаци.

Софийският офис ще се фокусира върху иновациите. По време на откриването, на което присъстваха заместник-министър-председателят Томислав Дончев и кметът на столицата Йорданка Фандъкова, Белоусов повтори призива си за създаване университет за наука в София, който да привлече най-добрите български учени.

Вие може да сте скептични, но аз виждам, че имате потенциал да създадете университет, който да влезе в топ 10 на техническите университети по света”, заяви Белоусов. По думите му, подобен ВУЗ у нас може да бъде поне толкова висококласен, колкото са известните университети Карнеги-Мелън и МИТ.

Амбицията на Acronis е поделението й в България да стане основен развоен център в глобалната структура на компанията

Свидетели сме на бурно развитие на интернет на нещата, роботиката, дроновете, самоуправляемите коли, носимите устройства, виртуалната реалност. В основата им стоят автоматизацията, машинното самообучение и изкуственият интелект, обясни Белоусов.

Всичко това означава, че утре машините ще работят с огромни обеми данни – ще ги трупат, анализират, ще вземат решения на тази база. А най-лесният начин да измамиш машина е да й подадеш променени данни”. Именно това ще е целта на хакерите занапред – да променят данните, с които работят бъдещите интелигентни технологии.

Всички бъдещи кибер-атаки ще са насочени към данните – и то най-вече към промяната им. Това е причината, поради която опазването на данните и контролът върху това кой и как ги достъпва ще са от все по-голямо значение занапред, заяви Сергей Белоусов.

Решенията за сигурност, които Acronis разработва, все повече ще се създават именно в София. Амбицията на компанията е поделението й в България да стане основен развоен център в глобалната структура на фирмата, която вече има поделения в „родния” си Сингапур и в Швейцария.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар