Чат със залог милиарди долари?

Сделка за милиарди долари може да се реши по чата. Новоназначеният изпълнителен директор на Yahoo, Карол Барц, е казала на своите подчинени, че вече е провела чат със CEO-то на Майкрософт – Стив Балмър, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Извън всякакво съмнение е, че разговорът в интернет се е водил около евентуалната продажба на бизнеса с търсене на Yahoo. Ако се осъществи, сделката с Майкрософт би била на стойност милиарди долари.

В четвъртък сутринта, ден след като стана факт назначаването на Барц за CEO, акциите на Yahoo се сринаха с 8% до $11,40. Барц, бивш CEO на софтуерния разработчик Autodesk, е казала още пред служителите на Yahoo, че ще се фокусира върху бизнеса с търсене на компанията.

Когато разбраха, че Барц е фаворит за овакантения пост на CEO в Yahoo, анализатори коментираха, че на нея ще й е необходимо известно време, за да схване тънкостите в бизнеса с търсене на интернет компанията.

Считаше се също така, че вътрешният кандидат за CEO на Yahoo, досегашният президент на компанията, г-жа Сюзан Декер би възобновила мигновено преговорите с Майкрософт. Декер обаче не успя да се пребори зе шефското място и напусна Yahoo.

Дали обаче амбициозната Карол Барц няма да опровергае очакванията на анализаторите и да сключи бърза сделка с Майкрософт? Чатът на Карол със Стив Балмър, който обича да казва, че най-доброто нещо за Yahoo е да продаде бизнеса си с търсене на неговата компания, подхранва спекулациите за подобен сценарий.

Коментар