Ремонт на iPhone може да струва цяло състояние

Цената за ремонт на iPhone XS Max достига 599 долара, ако устройството няма гаранция

Когато човек си купува iPhone, трябва да знае, че ремонт на смартфона без гаранция може да му струва цяло състояние и на практика да е неоправдан разход.

На страницата си за поддръжка Apple публикува цените на ремонтните услуги за iPhone с гаранция (вкл. разширена AppleCare+) и без такава. Във втория случай притежателите на айфони ще трябва да се бръкнат много надълбоко в джобовете си, за да поемат, например, смяната на екран.

Според официалните тарифи на Apple, смяната на задното стъкло на iPhone XS Max струва 599 долара. Разбира се, в повечето случаи компанията няма да извърши подобна замяна, а просто ще даде на клиента работещ смартфон.

При актуалните модели iPhone XR в гаранция, замяната на батерията няма да струва нищо на потребителя, докато без гаранция цената е 69 долара, както и за останалите нови модели – iPhone XS и iPhone XS Max.

Що се отнася до по-старите айфони, до края на годината замяната на батерия струва 29 долара, а от следващата година – цената ще бъде 49 долара, с изключение на iPhone X, при който е 69 долара. Така, че по отношение на батериите, цените са що-годе поносими.

За всяка друга повреда на iPhone XR, различна от дисплея, ремонтът или замяната на компонент струват 99 долара при наличие на гаранция и… 399 долара – при липса на такава.

Смяната на дисплей, когато устройството няма гаранция, ще коства 329 долара на притежателя на iPhone XS Max и 199 долара за iPhone XR. Ако обаче устройството има действаща гаранция AppleCare+, цената за замяна на екрана е само 29 долара.

Коментари по темата: „Ремонт на iPhone може да струва цяло състояние”

добавете коментар...

  1. :о)

    както се казва : Добро утро.

    може би на списващия на статията му се е наложил ремонт та е прогледнал…

    какъв им е ЧАКАЛЪКА на производителите, ако може да си ремонтираш телефона за 50лв?

  2. Аман

    вал сан ги и у гаранциътъ.

  3. Anonymous

    Не е за жалене който си купува айфон

Коментар