Майкрософт пусна ъпдейт за Azure

Майкрософт обнови в края на миналата седмица средствата за разработка за платформата Azure. Подобрени са производителността и интеграцията с Visual Studio.
Azure е решението на Майкрософт за все по-актуалните “облачни изчисления” (cloud computing). Платформата беше обявена на конференция за разработчици през октомври.
Azure дава възможност на разработчиците да създават уеб базирани приложения, които използват ресурсите на центровете за данни на Майкрософт.
В новия Azure SDK, както и в Azure средствата за Visual Studio са отразени забележки на разработчиците, отстранени са също някои грешки.
Майкрософт ще продължи да пуска ъпдейти на Windows Azure SDK, базирани на обратната връзка с разработчиците, съобщават от компанията.
В края на миналата година експерти на Майкрософт България запознаха подробно разработчиците у нас с идеята, заложена в Azure. Това не е десктоп или сървърна ОС, инсталирана на офисните компютри. Azure ще управлява мощни центрове за данни, където ще бъдат хоствани приложенията на клиентите.
В близко бъдеще Microsoft вижда сценарий, при който потребителите ще продължат да използват локални приложения, инсталирани на техните десктопи и сървъри, но в същото време ще изнесат други приложения в интернет пространството.
Замисълът на Microsoft е да реализира модел “софтуер плюс услуга”, който, според експертите на компанията, е по-различен от придобилия популярност “софтуерът като услуга” (SaaS).

Коментар