Мегалан Нетуърк инвестира 18 000 лв. годишно в образованието

MEGALAN NETWORK – най-големият интернет доставчик в София, ще инвестира до края на учебната 2009 г. 18 хиляди лева под формата на стипендии за студенти и допълнителни хонорари за асистенти в Техническия университет в столицата. Компанията и управата на ТУ се споразумяха да бъдат отпускани стипендии за студенти и допълнителен месечен хонорар за двама асистенти във Факултета по компютърни системи и управление (ФКСУ). Студентите ще бъдат избирани от техните асистенти, които на свой ред ще се определят от ръководителите на съответната катедра.
Инициативата дойде от наша страна, защото забелязваме сериозен отлив на специалисти в сферата на телекомуникациите от България. Този процес е особено осезаем при преподавателите. Чрез стипендиите и финансовото подпомагане на асистентите ще стимулираме бъдещото им професионално развитие. Като представители на българския бизнес, за нас е важно да задържаме в страната младите знаещи хора, като в случая няма да ги обвързваме по никакъв начин със задължения към нашата компания,” коментира Иво Джоков, технически директор на MEGALAN NETWORK.
MEGALAN NETWORK има 10-годишен опит в предоставянето на Интернет услуги и в момента е с най-голям пазарен дял в София. Клиентите на MEGALAN NETWORK надхвърлят 50 000, като се очаква броят им да бъде удвоен до края на 2009 г., когато ще бъде постигнато и 100% покритие на столицата. В компанията работят 250 души. MEGALAN NETWORK разработва и адаптира специализирани корпоративни и индивидуални Интернет решения, в зависимост от нуждите и характера на Интернет потребителите.

Коментар