Seagate пуска нови дискове за бизнес приложения

Seagate обяви нови сървърни дискове за бизнес приложения. Cheetah 15K.7 и Cheetah NS.2 са моделите с най-голям капацитет от серията със своите 600GB.
Cheetah 15K.7 има най-висока производителност сред 3,5-инчовите устройства, твърдят от компанията. Cheetah NS.2 пък постига най-ниски нива на консумирана енергия за същия формат дискове.
И двата модела разполагат с 2-ро поколение PowerTrim технология, която динамично оптимизира консумираната от устройството енергия на всички нива на активност. Cheetah NS.2 осигурява над 20% спестяване на енергия в сравнение с предишното поколение подобни устройства.
Cheetah 15K.7 и Cheetah NS.2 са второ поколение самокриптиращи устройства от семейството Cheetah и ще се доставят по заявка с тази функционалност.
“Очакваме дисковете Cheetah NS.2 през февруари, а за Cheetah 15K.7 системните интегратори у нас ще трябва да почакат до второто тримесечие на 2009-та, през първото той ще се доставя само на големите ОЕМ производители,” коментира Константина Маврова, продуктов мениджър в дистрибутора АСБИС България.

Коментар