Крупен акционер съди Dell за укриване на информация

Карл Икан смята, че от трансформациите на Dell ще спечелят само акционерите, които притежават контролния пакет

Притежател на 9,3% от акциите на Dell Technologies даде компанията на съд с обвинението, че не е разкрила финансова информация, свързана с плановете й да стане отново публична, съобщи Ройтерс.

Милиардерът Карл Икан, който беше за кратко и съветник на Доналд Тръмп, смята, че от подобна трансформация на компанията ще спечелят само акционерите, които притежават контролния пакет от акции, за сметка на притежателите на акции Class V.

В началото на юли стана ясно, че Dell ще пусне публични акции на Нюйоркската фондова борса след като приключи обмяната на акции Dell Technologies Class V (VMware) с акции Dell Technologies Class C. Общата сума на сделката възлиза на 21,7 млрд. долара, от които 11 млрд. долара акционерите на VMware ще получат под формата на дивиденти.

По-рано Dell беше публична компания, но през 2013 г. нейният основател Майкъл Дел изкупи всички акции и фактически фирмата стана частна. Пускането на акции на VMware през 2015 г. помогна на Dell да купи EMC за сумата от 67 млрд. долара.

Коментар