Мини-светодиоди правят IPS силен конкурент на AMOLED

IPS екрани на база мини-светодиоди не отстъпват по качество на AMOLED дисплеите

Нови IPS екрани с подсветка от мини-светодиоди ще конкурират сериозно AMOLED дисплеите, които към момента се считат за най-качественото решение при направата на смартфони.

Според индустриални източници, мини-светодиодите ще вдъхнат втори живот на IPS (in-plane switching) екраните. Мини-светодиодите са евтини за производство и много ярки, а дисплеите на тяхна основа са тънки като AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode) екраните.

Новата технология е способна да направи IPS дисплеите значително по-ярки и да елиминира светодиодните блокове в тях. В обикновените IPS екрани производителите вграждат до 25 блока, докато мини-светодиодната подсветка използва до 10 хиляди модула.

Освен това IPS екраните с мини-светодиоди ще позволят подобряване на качеството на изображението в HDR режим. Всичко това са сериозни предпоставки за навлизането на подобни екрани в употреба и удължаване на живота на IPS технологията.

Коментари по темата: „Мини-светодиоди правят IPS силен конкурент на AMOLED”

добавете коментар...

  1. Saevar

    авторчето да се поправи, IOS е операционната система на Cisco рутерите а iOS е на Apple, има значение как е написано…

  2. :о)

    а , по цветове IPS ще настигнат OLED ама на кукуво лято.
    Епъл вече се досетиха откъде духа вятъра и защо телефоните им са ГРОЗНИ на фона на Самсунг и гледам са набутали яко AmOLED в новите модели 🙂

  3. ха

    Единственото нещо, което могат да направят мини светодиодите е да намалят дебелината на екрана. Между другото и OLED е матрица от органични СВЕТОДИОДИ, т. е. очевидно е, че класическите светодиоди не са толкова евтини, че да се ползва стандартната им технология на производство в голямо количество.

  4. :)

    Ако зад всеки пиксел няма светлинка, IPS матриците ще са конкурент на ОЛЕД-а ама някой друг път. Какво е IOS? Щото ако е iOS то в новите модели на Apple само един телефон е с IPS дисплей, другите са AMOLED.

Коментар