Приложенията за Android ще се обновяват „в движение“

Актуализацията на Android приложенията ще стане по-незабележима за потребителите

Потребителите на Android смартфони ще получат възможност да обновяват приложенията си „в движение“, докато ги използват, в процеса на работа, без да им се налага да ги рестартират, твърди Phone Arena.

Това ще стане възможно, благодарение на промени, които Google планира да въведе в приложния програмен интерфейс (API) за разработчиците. Той ще позволи актуализиране на вече пуснати приложения, без излизане от тях и презареждане.

В момента новата технология за обновяване на Аndroid приложенията минава през етап на вътрешни тестове и се очаква скоро да стане достъпна за разработчиците на софтуер за най-популярната мобилна платформа.

Разработчиците ще имат два варианта за реализация. В първия случай, актуализацията ще става във вече стартирано приложение, но потребителят ще губи достъп до него до завършване на процеса.

Вторият сценарий е по-гъвкав и запазва достъпа на потребителя до апликацията по време на сваляне и инсталиране на обновлението. Самият процес ще се настройва така, че да изглежда като част от интерфейса на приложението.

Коментари по темата: „Приложенията за Android ще се обновяват „в движение“”

добавете коментар...

  1. Saevar

    с тази апликация NoRoot Firewall може да спреш и напълно рекламите, само че ще ти трябва малко повече знания за домейни,портове и т.н. може да попиташ някой които разбира да ти помогне, 1 път конфигурираш ли го както трябва няма да имаш реклами и каквито и да е досадни неща, аз използвам безплатни апликаций и съм спрял напълно всички реклами, спрях и рекламните видеа от фейсбук на жената на тела, няма да е лошо да инсталираш и netstat+ за да видиш къде коя апликация се свързва и да я блокираш евентуално по IP или Domain

  2. Saevar

    ако не ти е роотнат тела ето firewall апликация с която може да забраниш определени апликаций, портове и цели домейни: “https://play.google.com/store/apps/details?id=app.greyshirts.firewall&hl=en_US” , примерно за да блокираш Гугъл който постоянно проверява дали определена апликация има нова версия добавяш това в Global Filters Pre-FIlters *:1е100.net:* и с червена отметка и на двете места за WIFI и Mобилната мрежа, внимавай тогава гугъл търсачката също няма да ти работи както и някой сайтове които минават през гугъл мрежата, аз ползвам Yandex.com за търсачка, а за да забраниш определена апликация да се свързва в нета е в раздела Apps и там отмяташ с червено която искаш да блокираш.

  3. VAL10

    Saevar как си го постигнал всичко това ?
    Питам защото ми е писнало от постоянен спам от апликациите.
    Има около 10 APS които ползвам другото всичко само точи батерия .

  4. Saevar

    не ъпдейтвам, нито Андроида нито на жената М$ седмицата, всичко е забранено във firewall-а и изключено, на Андроида само 5 апликаций са позволени да се свързват с инетрнет, всичко работи отлично и няма нито известия че има нови ъпдейти и нито главоболие/време за инсталирване на актуализаций…

  5. сапиенс

    не много супер от към сигурност ама да сме живи и здрави!

  6. WinOfficially

    Супер

Коментар