IP камера Tenda C50+ пази дома и офиса – денем и нощем

Безжичната IP камера Tenda C50+ прилича на малко и потайно роботче

Какво ще кажете да имате един интелигентен пазач в жилището или офиса, който наблюдава непрекъснато какво се случва в помещението и ви изпраща мигновено известие на смартфона, ако забележи нередности – например опит за взлом и кражба? Нещо повече, да имате дружелюбно устройство, което ви позволява да разговаряте с близките си, когато сте далеч от дома…

Безжичната IP камера Tenda C50+, наподобяваща малко роботче, предлага такава функционалност, при това на цена, достъпна за всеки домашен потребител или собственик на малък бизнес. Устройството е налично на българския пазар за около 140-150 лв. от дилърите на китайския производител Tenda, а ние ще ви разкажем за неговите интересни възможности в две публикации този месец.

Широк обхват за видеонаблюдение

Камерата на Tenda C50+ може се завърта на 355 градуса хоризонтално и 120 градуса вертикално

Първото впечатление, когато отворихме кутията на C50+, бе, че си имаме работа с… робот – изпълнен в бяло и черно, със стабилна стойка и подвижна „глава”, която може да се върти наляво и надясно, нагоре и надолу, за да обхване с поглед всичко около себе си. Именно „Pan/Tilt“ възможностите правят C50+ особено интересна – това е кинематографска техника, при която камерата остава във фиксирана позиция, но може да се върти хоризонтално и вертикално за пълно видеонаблюдение на помещението.

Tenda C50+ погледната отзад

В случая с C50+, хоризонталният ъгъл на завъртане (pan) е 355 градуса, докато вертикалният (tilt) е 120 градуса. Представете си какъв зрителен обхват ще имате, ако можете да завъртите главата си наляво-надясно на почти 360 градуса и нагоре-надолу на 120 градуса – на практика ще видите почти всичко, което се случва около вас. Е, същото нещо прави безжичната камера на Tenda.

Ефективна денем и нощем

HD камерата предава качествена картина с резолюция 720p и скорост 25fps

C50+ е оборудвана със HD лещи и последни технологии за видеонабюдение, за да предаде качествена картина 720p 25fps през интернет към смартфона ви или да я запише на поставената в TF слота карта памет с капацитет до 64GB (не е включена в комплекта). На подобна карта памет камерата ще запише до 400 часа видео, което можете да наблюдавате на смартфона си.

Отстрани е разположен слот за карти памет с капацитет до 64GB

Камерата работи ефективно както през деня, така и през нощта, тъй като разполага с IR-LED технология за нощно виждане, която има обхват до 10 метра – напълно достатъчен, за да следи голямо помещение в дома или малкия офис. Когато няма достатъчно светлина, C50+ се пренастройва автоматично от дневен към нощен режим.

Незабавна аларма с мобилно приложение

В комбинация с мобилно приложение TendaEye, камерата се явява сигурен страж, който ще ви информира незабавно, ако забележи крадци в помещението, и дори ще изпрати момента снимка от ситуацията, благодарение на способността си да засича движение. По-подробно за приложението TendaEye, което е налично за изтегляне безплатно за смартфони под Anrdoid и iOS, ще ви разкажем в следващата публикация.

Дистанционно общуване с близките

Камерата има микрофон и говорител за отдалечено общуване през интернет

Освен че предава видео в реално време, C50+ ще ви осигури и възможност за отдалечено, двупосочно общуване с близките през мобилния ви телефон. За целта камерата разполага с вграден микрофон и говорител, т.е. тя се явява и устройство за видеоконференция със семейството.

Лесно инсталиране и ползване

Tenda C50+ се свързва към електрическата мрежа през адаптер и USB кабел

Сред достойнствата на продуктите на Tenda е лесното им инсталиране и ползване. Камерата C50+ не прави изключение – тя е „plug-and-play“ устройство. Свързвате я към захранването и след секунди е готова за работа. Може да се монтира удобно и стабилно на стена с включените в комплекта приспособления.

Tenda C50+ може да се монтира лесно и удобно на стена

Разбира се, необходимо е в помещението да имате Wi-Fi рутер за достъп до интернет и да свържете камерата към него, което отнема около половин минута занимание със смартфона. Камерата поддържа безжична връзка Wi-Fi 802.11n/g/b на 2,4GHz със скорост на предаване на данните до 150Mbps.

Какво съдържа комплектът на устройството

Така изглежда кутията на Tenda C50+

Безжичната IP камера Tenda C50+ се доставя в комплект с всичко необходимо за пълноценно използване. Освен самата камера в кутията ще откриете USB кабел и захранващ адаптер – който се включва в електрическата мрежа, а кабелът се свързва към камерата – плюс подложка за монтиране на стена с дюбели и винтове и, разбира се, документация – описание, ръководство за инсталиране и гаранционни условия.

Камерата се доставя в комплект с адаптер и кабел за захранване, подложка с дюбели и винтове за монтиране и документация

Tenda C50+ е компактно устройство – има размери 103х112х131 мм и тежи 176 грама. Тя се захранва с 5V/1A и може да работи при температури от -10 до +50 градуса по Целзий. Мобилното приложение TendaEye, което е предмет на следваща публикация, е достъпно за изтегляне свободно от онлайн магазините Google Play и App Store съответно за Android и iOS устройства.

Коментари по темата: „IP камера Tenda C50+ пази дома и офиса – денем и нощем”

добавете коментар...

  1. Мирослав Монев

    30$ са много, има ги по 17-18 долара и не отстъпват от тази тенда, едно към едно са и функции и всичко.

    линк към ebay—>>>

    “https://www.ebay.com/itm/ACALI-Wireless-WiFi-720P-CCTV-Security-IP-Camera-Pan-Baby-Monitor-Memory-Card/202152085053?hash=item2f1134063d:m:mRa2qlB44U1l-Puy0gstyEg:rk:7:pf:0”

  2. Most&Asbis

    В английския ebay е 32-33 паунда.В Булгаристан винаги ден година храни… Да не говорим, че камера с подобни характеристики не е актуална през 2018г…

  3. аз

    720p 150 лв.??!!

    за 30$ full hd се намират по китайските сайтове

Коментар