Google конференция DevFest Sofia за първи път у нас

DevFest Sofia ще се проведе на 24 ноември в Зала 6 на НДК с начален час 8.30 ч.

За първи път този месец в България ще се проведе Google конференцията DevFest Sofia, като част от най-голямата глобална конференция на разработчиците от Google Developers Group, която се фокусира върху Google технологиите и създаването на общности.

Предстоящото на 24 ноември издание DevFest Sofia 2018 ще събере над 300 професионалисти и ентусиасти, а лектори ще бъдат 13 водещи експерти в технологии като Web, Mobile и Cloud. Макар че няма две издания на DevFest по света, които да са идентични, при всяко от тях е залегнала идеята, че когато разработчиците се събират, за да обменят идеи, може да се случат невероятни неща.

Събитието в България ще се проведе в Зала 6 на НДК с начален час 8.30 ч. и ще продължи през целия ден в рамките на различни дискусионни панели и лекции. Първото издание на DevFest у нас се случва, благодарение на общностите GDG Sofia и Women Techmakers Sofia.

Специално за DevFest Sofia 2018 в България пристигат Игнаци Ковалчик, мениджър „Софтуерно инженерство“ в Google, и Селен Басол – „Tech Lead” мениджър в Google. Те ще бъдат лектори в два от 13-те панела, включени в конференцията.

DevFest Sofia ще се фокусира върху Google технологиите и създаването на общности

Игнаси Ковалчик работи за Google повече oт 10 години. През последните четири от тях ръководи екип от инженери за разработването на Google Compute Engine и Google Kubernetes Engine с фокус върху автоматизираните процеси, позволяващи лесно внедряване и мащабиране на работните натоварвания в Google Cloud.

Селен Басол е технически ръководител в Google Цюрих и отговаря за технологиите и функционалностите, свързани с Google Maps. Завършва курс по компютърни науки и математика в Турция. Когато Селен се присъедини към Google, тя открива, че нейната страст към технологиите се крие във връзката между реалния живот и онлайн пространството.

Освен представителите на Google, в конференцията ще участват и лектори от Франция, Финландия, Великобритания, Германия и Гърция, както и технологични експерти от водещи компании у нас.

Коментар