Da Vinci Capital става инвеститор в DataArt

Дружеството за частни капиталови инвестиции Da Vinci Capital обяви, че инвестира в технологичната компания DataArt, която проектира и разработва персонализирани софтуерни решения за клиенти от различни индустрии.

Съгласно споразумението, Da Vinci Capital придобива неконтролиращо участие в DataArt. Дейностите на компанията остават без промяна и под контрола и ръководството на досегашния мениджърски екип.

DataArt ще продължи да се фокусира върху трите си ключови пазара – САЩ, Великобритания и Европа, където Da Vinci Capital разполага със значителни активи и доказан опит. Централата на DataArt е в Ню Йорк, а в глобален план за нея работят над 2500 професионалисти в 20 локации, намиращи се в САЩ, Европа и Южна Америка. От 2016 г. компанията разполага с развоен център и у нас.

Приходите на DataArt за 2017 г. надхвърлиха 124 милиона долара и компанията за пореден път бе включена в списъка на най-бързо развиващите се частни организации в САЩ. „Високият ръст на приходите на DataArt е от огромно значение за интереса ни към компанията“, заяви управляващият съдружник на Da Vinci Capital Денис Фелинг.

„Искаме да повторим успеха на предишната ни инвестиция в Epam Systems, която завърши с начално публично предлагане на Нюйоркската фондова борса през 2012 г.“, допълни той.

Достъпът до капитал е жизненоважна съставка за развитието на една глобална технологична консултантска компания, а опитът на Da Vinci Capital в този сегмент ще бъде от огромна полза за DataArt, каза от своя страна Евгений Голан, президент и основател на DataArt.

Коментар