Uber регистрира над $1 млрд. загуба за тримесечие

Uber увеличава приходите си, но все още трупа големи загуби

Интересът към иновативните услуги на Uber Technologies расте, но компанията регистрира сериозна загуба през третото тримесечие на финансовата година, става ясно от публикация на Ройтерс.

Заявките за услуги на Uber са нараснали с 6% за отчетния период, в сравнение с предходното тримесечие. Това е трето поред тримесечие с едноцифрен ръст на поръчките, докато през цялата минала година ръстът беше двуцифрен.

В периода юли-септември Uber е получила заявки на обща стойност $12,7 млрд., но в същото време компанията регистрира загуба от $1,07 млрд. Това е с 20% по-голяма загуба от предходното тримесечие и с 27% по-малка, в сравнение със същия период на миналата година.

Напоследък Uber се опитва да разшири сферата си на дейност, тъй като след няколко бурни години, ръстът от основния бизнес със споделени таксита се забавя. Бидейки частна компания, Uber не е длъжна да разкрива финансовите си показатели, но през миналата година тя изнесе някои данни.

Компанията, оценявана на 76 млрд. долара, трябва да демонстрира, че е способна да расте достатъчно, за да стане печеливша и да привлече инвеститори. Планът й предвижда излизане на борсата през следващата година. Но постоянните загуби може да провокират сливане на Uber с конкуренти от Индия и Близкия изток.

Коментар