Logitech се готви да погълне Plantronics

Logitech предлага повече от 2,2 милиарда долара, за да придобие Plantronics

Швейцарският производител на клавиатури и уеб камери Logitech International SA е в процес на преговори за придобиване на Plantronics Inc. – производител на Bluetooth слушалки и слушалки за игри, съобщи Ройтерс, като се позова на „хора, запознати с въпроса“.

Подобна сделка би била най-голямата придобивка на Logitech. Тя илюстрира стремежа на компанията да диверсифицира бизнеса си. И двете фирми се стараят всячески да намалят производствените си разходи след въвеждането на мита за вноса от Китай в САЩ.

Logitech предлага повече от 2,2 милиарда долара, за да придобие Plantronics, според източниците на Ройтерс. Ако преговорите се окажат успешни, сделката между Logitech и Plantronics може да стане факт още през следващата седмица. Разбира се, възможно и да не се стигне до споразумение.

Бизнесът на Logitech и Plantonics е под натиск заради, нарастващия брой предложения от мрежови производители като Cisco Systems, Microsoft, Google и др.

Основана през 1981 г., Logitech е фокусирана върху аксесоарите за компютри, а в последно време се възползва добре от ръста на „облачни“ услуги като игри, музика, смарт домашни приложения, видеоконференти комуникации и др.

Калифорнийската Plantronics пък прави системи за т. нар. „обединени комуникации“, безжични слушалки, системи за видеоконференции и др. Основана през 1961 г., нейните първи продукти са леки слушалки за самолетни пилоти.

По-късно фирмата става доставчик на слушалки за Националната администрация по аеронавтика и космически системи (НАСА), включително и тези, носени от Нийл Армстронг по време на първото му стъпване на Луната през 1969 г.

Коментар