IBM тихомълком освобождава служители

Корпорацията IBM, една от малкото с добри финансови резултати в условията на глобална криза, тихомълком съкращава част от персонала си в Северна Америка, съобщи CNET News.
Синият гигант все още не е обявил официално съкращенията, нито е коментирал публикацията. Според информация, разпространена от Alliance@IBM, обаче досега са освободени над 2800 служители от поделенията за софтуер, продажби и дистрибуция.
Alliance@IBM е организация, която се опитва да обедини работещите в IBM. На нейния сайт се твърди, че съкращения вече са извършени в Торонто.
Представител на Alliance@IBM е казал пред Poughkeepsie Journal, че очаква IBM да съкрати работни места в Ийст Фишкил, щата Ню Йорк, и Бърлингтон, Вермънт.
По-рано през седмицата IBM обяви силни финансови резултати, на фона на разочароващи данни от повечето други ИТ гиганти. Компанията надвиши очакванията на анализаторите с 12% ръст в печалбата за четвъртото тримесечие и даде позитивна прогноза за 2009 година.
За IBM работят близо 387 000 души по целия свят, по данни от сайта на корпорацията. В началото на януари ZDNet Asia съобщи, че IBM планира да съкрати 2600 работни места в Азиатско-тихоокеанския регион.

Коментар