Ключова технология на Samsung изтекла към Китай

Южнокорейски прокурори обявиха, че са повдигнали обвинение срещу девет души заради „изтичане“ на технология за гъвкави дисплеи от Samsung Electronics към китайска компания, съобщи Ройтерс.

Районната прокуратура в Суоон е разследвала главния изпълнителен директор и осем служители на доставчика Toptec Co за продажба на информация за органичните светодиодни панели на Samsung.

По данни на прокурите, Samsung Display е инвестирала 150 милиарда вона в продължение на шест години в разработване на „изтеклата“ технология за 3D ламиниране. Според тях, това е „ключова национална технология“.

Групата от Toptec е обвинена, че е създала отделна, сателитна компания, която е получила информация за използваното оборудване и чертежи на OLED панели от дъщерното дружество Samsung Display. Твърди се, че някои от документите са били продадени на Китай срещу 15,5 милиарда вон (13,85 милиона долара).

Toptec произвежда автоматизирано оборудване за изработване на панели за дисплеи за мобилни телефони. Компанията отрече да е извършвала нередни дейности.

Нашата компания никога не е предоставяла промишлени технологии от Samsung Display или нейни бизнес-тайни на китайски клиенти. Ще сътрудничим напълно в съдебното производство, за да се открие истината в съда“, казват от Toptec.

Говорител на Samsung Display, от друга страна, подчерта, че обвинението „предизвиква съжаление“ и че компанията ще увеличи усилията си за защита на своите технологии.

Коментар