Крег Барет се пенсионира от Intel

Шефът на борда на директорите на Intel Крег Барет ще напусне поста по-късно тази година. Легендарният ръководител на компанията ще се пенсионира през месец май, съобщи Intel.
Барет работи в Intel от 1974 година. Той попадна в списъка на 25-те най-влиятелни ИТ личности, изготвен от авторитетната асоциация CompTIA, в която членуват над 22 000 компании от хай-тек индустрията.
Освен член на борда на директорите, Барет заемаше длъжността изпълнителен директор на Intel в продължение на седем години – от 1998 до 2005-а, когато отстъпи позицията на сегашния CEO Пол Отелини.
След оттеглянето на Крег през май, шефското място в борда на директорите ще заеме Джейн Шау, който е в управлението на компанията от 1993 година.
Новината за пенсионирането на Крег Барет идва в труден за Intel и цялата ИТ индустрия момент. За първи път от над две десетилетия най-големият производител на процесори отчете загуба за тримесечие.
Очаква се Intel да затвори пет от своите заводи и да съкрати 6000 работни места. Компанията обаче обяви, че ще запази темпа на инвестиции в разработката на нови продукти.

Коментар