ТехноЛогика е отличена в областта на управлението и инвестициите в знанието

ТехноЛогика получи първа награда в категорията „Инвеститор в знанието” на церемония по връчването на годишните награди за социално-отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите, за програмата „Инженерното образование – солидно и работещо”, която се развива успешно вече шеста година, както и за множеството си инициативи в областта на знанието и образованието. Българската софтуерна компания спечели отличието в конкуренция с десет проекта на водещи световни компании.
Това е втората награда за 2008 г., която ТехноЛогика получава за дейностите си в областта на управлението и инвестициите в знание. В края на миналата година Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси присъди на ТехноЛогика годишното HR отличие в категорията „Управление на знанието”. Отново в края на миналата година софтуерната компания беше класирана на 26-то място в класацията на Делойт Technology Fast 50 за най-динамично развиващите се технологични компании в Централна Европа.
За ТехноЛогика тези отличия носят изключителна стойност, защото са признание за цялостната политика на компанията в сферата на знанието и иновациите. Използвайки знанието проактивно и изпреварващо, спрямо необходимостите на пазара, стремежът на ТехноЛогика е да бъде в помощ на предприятията в България, като им помага да се възползват от иновациите в своите разработки и проекти.
Наред с това за ТехноЛогика наградите са и признание за дългогодишните усилия и целенасочената политика, която компанията води за сближаване и подпомагане на сътрудничеството на бизнеса и академичните среди.
Десетките инициативи, посветени на образованието в България и инвестициите в знание започват още през 1993 г. и продължават да се развиват динамично и успешно до днес. Компанията работи с почти всички технически университети в страната, както и с отделни факултети на СУ „Св. Климент Охридски”.
Последната, засега, инициатива, насочена към образованието и знанието, е издаването на учебници по дисциплини от специалност „Информационни системи” във ФМИ. От средата на 2008 г. и в началото на 2009 г. на книжния пазар вече са факт първите две издания от поредицата „Библиотека ТехноЛогика” – първа и втора част от „Сборник от задачи по програмиране на С++”. Автори на сборника са преподавателите от ФМИ: доц. Магдалина Тодорова, Петър Армянов, Дафина Петкова и Калин Георгиев.
Наред с външните си инициативи, ТехноЛогика постоянно инвестира и в знанието на своите служители, защото ясно осъзнава, че най-ценният ресурс за една компания са хората и знанието, което те носят. По традиция 15% – 20% от работното време на всеки служител е отделено за изследване и обучение. Компанията организира различни външни и вътрешни обучения и дава възможност на служителите си за безплатно сертифициране по различни технологии към Сертификационния си център, създава и поддържа актуална база от данни, под формата на Вътрешен портал и библиотека, където винаги може да бъде открито нужното знание.

Коментар