Виетнамски гигант влиза на пазара за смартфони

Първите смартфони Vsmart ще дебютират на пазара този месец (снимка: Vingroup)

Конгломератът Vingroup, най-скъпата компания във Виетнам по показателя пазарна капитализация, влиза на пазара за смартфони, след като неотдавна придоби мажоритарен дял в испанската BQ, съобщи Ройтерс.

Виетнамските умни телефони ще се продават с бранда Vsmart. Очаква се компанията да представи първите си четири модела на 14 декември, но към момента не са известни техническите им характеристики.

Официалното прессъобщение гласи, че Vingroup си сътрудничи с Qualcomm и Google за обновяване на най-напредналите технологии в сектора на смартфоните. Компанията влиза на този пазар, след като по-рано придоби 51-процентен дял в испанския разработчик на смартфони BQ.

Vingroup разчита на успешни продажби на смартфони във Виетнам, където живеят около 95 млн. души. За по-малките местни играчи е трудно да конкурират Samsung и Apple – именно във Виетнам е най-голямата производствена база на Samsung.

Телефоните с бранда Vsmart ще се произвеждат в завод, разположен в северната част на страната. Капацитетът на предприятието е достатъчно голям, за да може Vingroup да реализира първоначалната си цел от 5 млн. устройства годишно.

Коментари по темата: „Виетнамски гигант влиза на пазара за смартфони”

добавете коментар...

  1. Yo

    Ох, пак на комунизъм обърнаха темата. Ей, травмиран народ, само за това ще мисли до края на дните си.

  2. :о)

    както казваха пияниците по комунизма :

    “Вън американците от Виетнам” :d

  3. Anonymous

    за Виетнам са гигант – най-голямата компания там

  4. :)

    Къв гигант са тея (и на каква база са гиганти? Понеже в световен мащаб едва ли и джудже ще ги види)? Софтгруп ООД (просто прочетох, че били “големи”) като почне да прави телефони, ще видите гигант какво е 🙂

Коментар