BT премахва Huawei от основната си 4G мрежа

Британската телекомуникационна компания BT Group ще премахне оборудването на Huawei Technologies от основната си 4G мрежа в рамките на две години, съобщи днес Файненшъл Таймс.

Решението на BT ще „приведе бизнеса на компанията в областта на мобилните телефони в съответствие с вътрешната политика оборудването на китайската компания да се държи [далеч] в периферията на телекомуникационната инфраструктура“, пише изданието.

BT също така е изключила Huawei от списъка на допустимите кандидати за договори за доставка на оборудване за използване в основната й 5G мрежа.

Независимо от това BT ще продължи да използва техниката на Huawei в това, което счита за „доброкачествени“ части от мрежата, като например оборудването на мачти, отбелязва Файненшъл Таймс.

Миналия месец Уолстрийт Джърнъл съобщи, че правителството на САЩ се опитва да убеди доставчиците на безжични услуги и интернет в държавите „съюзници“ да избягват телекомуникационно оборудване от Huawei.

По-късно Нова Зеландия отхвърли предложение за 5G оборудване на Huawei, позовавайки се на „риск за националната сигурност“. Преди това пък Австралия забрани на Huawei да доставя 5G оборудване, като посочи като мотив „рискове за сигурността“.

Коментари по темата: „BT премахва Huawei от основната си 4G мрежа”

добавете коментар...

  1. haha

    @интелектуАлец
    На мен ми пука, на всеки грамотен българин му пука. Вие, неграмотни келеши, не правите наистина разлика между сонорен съгласен й и местоимението в 3 лице ѝ. Сигурен съм, че нищо не разбра, защото в училище си бил един галош и никога няма да проумееш, че между “й” и друга форма на “на нея” – “ѝ” – са много различни неща.

  2. Anonymous

    ВТ се пази да не остане без цру лиценз .

  3. интелектуАлец

    “ѝ” вместо “й”
    На кой му пука, 90% от читателите не правят разлика, пък и на автора може да не му е ясно кога се слага Ѝ. Или пък не може да го открие, хихихи

  4. "ѝ" вместо "й"

    Към автора TechNews.bg
    “… за използване в основната й 5G мрежа.”
    Моля, ползвайте “ѝ” вместо “й”.

Коментар