Майкрософт затяга още повече колана

Майкрософт ще предприеме допълнителни освен вече обявените мерки за намаляване на разходите в условията на икономическа криза.
В корпоративния блог мениджъри от софтуерната компания съобщават, че се предвижда ревизиране на плановете за построяване на нови центрове за данни и намаляване на средствата за маркетинг.
В края на миналата седмица Майкрософт обяви разочароващи финансови резултати и план за съкращаване на 5000 служители.
Според изявление на генералния мениджър на инфраструктурните услуги, компанията ще ревизира плановете за центрове за данни на тримесечна база.
По-рано Майкрософт съобщи, че ще отложи пускането на новия център в Дес Моинс, Айова, предназначен за хостване на услугите Hotmail, Live Search и Windows Live. Компанията ще продължи изграждането на два центъра в Чикаго и Дъблин, но темповете ще зависят от търсеното на нейните онлайн услуги.
Онлайн бизнесът на Майкрософт бележи ръст, съобщава корпоративният блог.  Приходите от тази дейност възлизат на $866 милиона през четвъртото тримесечие на 2008-а, в сравнение с $863 милиона за същия период на предходната година.
Акциите на Майкрософт обаче отбелязаха в четвъртък миналата седмица 11-годишен минимум от $17.11, падайки с 12% след обявяване на финансовите резултати и съкращенията.
Конкурентът Google също обяви наскоро, че ще замрази плановете за центъра за данни в Оклахома.

Коментар