Wizz Air добави втори самолет във Варна

„Експанзията на базата ни е доказателство за нашия ангажимент към България”, заяви Андрас Радо, мениджър Корпоративни комуникации на Wizz Air (снимка: Wizz Air)

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че увеличава капацитета на базата си във Варна, като добавя още един самолет Airbus A320, 6 нови маршрута и обновява честотата на някои от вече съществуващите полети.

Airbus A320 ще се присъедини към флотилията на Wizz Air във Варна през юли 2019 г., което представлява допълнителна инвестиция от страна на авиокомпанията в България от над 100 млн. щатски долара и ще доведе до откриване на 35 нови директни работни места.

С пристигането на новия Airbus флотилията на компанията в страната ще нарасне до общо 9 самолета: два, базирани във Варна, и седем – в София. В резултат, капацитетът на Wizz Air в България ще се повиши с 14% спрямо предходната година, което ще намери отражение в нови маршрути и актуализирана честота на полетите.

Новите маршрути на Wizz Air от Варна ще стартират от юли 2019 г. Те ще свържат морската столица с 3 дестинации в Германия – Хамбург, Кьолн и Берлин. Клиентите от Варна ще могат да се възползват също от полети до Париж, Ливърпул и Копенхаген.

„Експанзията на базата ни е доказателство за нашия ангажимент към България – пазар, на който сме отдадени вече над 12 години. Новият самолет ще пристигне във Варна на 1 юли 2019 г. и ще създаде 35 нови работни места в Wizz Air”, заяви Андрас Радо, мениджър Корпоративни комуникации на Wizz Air.

Първият полет на Wizz Air от Варна излита през 2007 г. През първите 11 месеца на 2018 г. над 400 000 пътници са се възползвали от Wizz и са пътували по маршрутите от и до Варна, което представлява 48% увеличение спрямо 2017 г.

В същото време авиокомпанията отбелязва общ годишен ръст от 17% на пасажерите от и до България, като за периода януари-ноември 2018 г. вече е превозила над 2,8 млн. души. С дейността си в страната авиокомпанията е подкрепила индиректно откриването на повече от 2000 работни места в свързаните с нея индустрии, съобщиха нейни представители на пресконференция във Варна.

С решението да базира 2-ри самолет във Варна Wizz Air вече ще разполага с над 500 000 места по 14-те си маршрута от Варна и с общо 3 млн. места по своите 49 маршрута от и до България. Wizz вече предлага 49 маршрута от три летища в България до 18 държави.

„Заедно с нашите партньори и приятели от Wizz Air, ще дадем възможност на повече варненци да пътуват и на повече туристи да се запознаят с красивото българско Черноморие”, каза Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Фрапорт България, оператор на летище Варна.

Коментар