Xiaomi Mijia Vacuum Cleaner – почиства и измива пода

Интелигентно и със стил, Xiaomi Mijia почиства и най-малките прашинки по пода

Роботите-прахосмукачки облекчиха в голяма степен домакинската работа по почистване на пода, освобождавайки време на своите стопани за други, по-приятни занимания. Тези устройства стават все по-умни и ефикасни, поради което търсенето им нараства постоянно в последните години.

Един от най-интересните почистващи роботи на пазара е Xiaomi Mijia Rock Household Mopper Smart Home Vacuum Cleaner, който подобрява във всички аспекти параметрите на своя предшественик, а в много ревюта е определян за най-добрия в класа си по отношение на възможности и цена. Устройството, налично в онлайн магазина Cafago за €374,52 в момента (с включени митнически такси и безплатна доставка), съчетава почистване и измиване, като добавянето на втората функция прави този модел особено привлекателен.

Лазерният сензор на Xiaomi Mijia сканира помещенията и сам изготвя карта за почистване

Роботът идва с моп, който побира около 100 мл течност – достатъчна за миене в продължение на 45 до 60 минути. Резервоарът за вода се прикрепя към робота само чрез плъзгане, като също толкова лесно се поставя и подложката за мопа. Течността се разпръсква само когато устройството се движи, а тампоните остават постоянно и адекватно влажни за ефективно почистване.

Xiaomi Mijia Vacuum Cleaner е един от най-умните почистващи роботи на пазара. Снабден с 360-градусов лазерен сензор, роботът сканира дома и създава карта за почистване, използвайки напреднали алгоритми. На потребителя остава само да наблюдава действията на своя автоматизиран помощник през мобилно приложение на смартфона си и да коригира някои действия, ако е необходимо.

Xiaomi Mijia сам се връща при базата за зареждане, когато батерията падне до ниско ниво

Роботът е оборудван с литиево-йонна батерия 5200 mAh – една от най-мощните за подобни устройства. Напълно заредена, батерията осигурява до 2,5 часа работа, което е достатъчно за почистване на пространство от 250 квадратни метра. При изразходване на батерията, роботът се връща автоматично при базата за зареждане.

Що се отнася до мощността на Xiaomi Mijia Vacuum Cleaner, тя също е впечатляваща – 2000 Pa, или много повече от предишното поколение на робота. Това, в комбинация с технологията за разпознаване на килими, превръща почистващият робот на Xiaomi в едно от най-добрите предложения на пазара. Нещо повече, филтрите могат да се мият и използват повторно, вместо да се сменят на няколко месеца, което драстично намалява разходите за поддръжка.

Добавянето на моп функция прави Xiaomi Mijia един от най-привлекателните почистващи роботи на пазара

Роботът почиства ефективно най-често срещаните видове подове, вкл. теракот, линолеум, твърда дървесина, мрамор, камък и килими (където ще се забележи значително подобрение, благодарение на моп функцията). Ъгли, мебели и други препятствия не нарушават функционалността на робота – той няма да остави „слепи петна” и педантично ще отстрани дори космите от домашните любимци.

Кутията за събиране на прах е лесно достъпна чрез отваряне на горния капак на устройството. Ако Xiaomi Mijia Vacuum Cleaner събира само прахови частици, а не и козина от домашни любимци, на стопанина няма да се наложи да почиства кутията поне няколко дни. Не на последно място, устройството е леко и удобно за пренасяне – тежи 3,5 кг и икономично – консумира само 58 вата мощност. В комплекта са включени кабел и адаптер за захранване, резервоар за вода и моп подложка.

Филтрите на Xiaomi Mijia се мият и използват повторно, което намалява разходите за поддръжка

Можете да купите почистващия робот тук: Xiaomi Mijia Household Mopper Smart Home Vacuum Cleaner на цена от  €374,52 в момента (с включени митнически такси и безплатна доставка).

Коментар