Intel и TPG в преговори за продажба на McAfee

Intel е на път да се раздели напълно с McAfee (снимка: Walden Kirsch/Intel Corporation)

Фирмата за частни капиталови инвестиции Thoma Bravo LLC е в началото на преговори за придобиване на McAfee – една от водещите компании за сигурност – от TPG Capital и Intel, съобщи Ройтерс, като се позова на „източник, запознат с темата”.

Разговорите са на ранен етап и няма гаранция, че те ще доведат до сделка, каза източникът. Intel, която плати 7,7 млрд. долара за McAfee през 2011 г., миналата година завърши продажбата на 51% от акциите на компанията на TPG срещу 4,2 милиарда долара.

Thoma Bravo обаче е амбицирана бързо да консолидира сектора на киберсигурността. През октомври тя обяви придобиването на Imperva срещу 2,1 млрд. долара, а миналия месец погълна друга фирма за кибернетична сигурност – Veracode – от Broadcom срещу  950 милиона долара.

Пак по данни на Ройтерс, Thoma Bravo е отправила оферта за придобиване и към Symantec Corp. – топ компания в сферата на информационната сигурност. Стойността на евентуална сделка не се съобщава.

Коментари по темата: „Intel и TPG в преговори за продажба на McAfee”

добавете коментар...

  1. Saevar

    McAfee е най-калпавия антивирус който някога съм виждал, дърпа толкова много ресурси че машината направо кляка, та те дори не са по ефективни от западналите вече AVG и Avast, аз бих наредил Comodo на 1-во място за антивирус от щатите, иначе по-добри в тази сфера от BitDefendeer, Kasperski и Eset няма…

  2. Anonymous

    Thoma Bravo, along with predecessor firms Thoma Cressey Bravo and Thoma Cressey Equity Partners, has completed approximately 140 software and technology-enabled business service acquisitions since 2003 representing about $30 billion in enterprise value.[3]

  3. Anonymous

    Цру ги изкупува за войната с китай.

Коментар