Прогресираща AMD влезе в индекса NASDAQ-100

Сървърният процесор EPYC, демонстриран от д-р Лиса Су, е сред ключовите нови продукти на AMD в последните години (снимка: AMD)

AMD съобщи днес, че е добавена към индекса NASDAQ-100, в който участват 100-те най-големи нефинансови компании, листвани на стоковата борса, въз основа на пазарната капитализация.

2018 е поредната успешна година за AMD, в която компанията представи нови продукти за високопроизводителни изчислителни среди, както и графични решения за пазарите на компютърни игри, персонални компютри и информационни центрове, подчерта Рут Котър, старши вицепрезидент „Глобален маркетинг, човешки ресурси и връзки с инвеститорите“.

По неговите думи, присъединяването към индекса NASDAQ-100 демонстрира напредъка на AMD в последните години в трансформиране на компанията, изпълнение на дългосрочната стратегия и реализиране на надеждна продуктова и технологична пътна карта.

Решението за добавяне на AMD към Индекса влиза в сила преди отварянето на пазара в понеделник, 24 декември 2018 г., уточниха от разработчика на процесори и графични решения.

Коментари по темата: „Прогресираща AMD влезе в индекса NASDAQ-100”

добавете коментар...

  1. ДМА

    След дефектните 8600М видео карти на nVidia, които премълчаха и игнорираха (заровиха си главата в пясъка) много големи играчи преминаха на AMD. (Apple, Sony и др)

Коментар