Расте търсенето на портативни принтери

Продажбите на портативни принтери ще нарастват с 18% годишно в близка перспектива (на снимката: Brother PocketJet в колата)

Световният пазар на портативни принтери ще расте в близките години с двуцифрени темпове, според нов анализ на компанията Technavio, който отчита като тенденция и внедряването на напреднали решения за сигурност в тези устройства.

В периода от 2019 до 2023 г. доставките на портативни принтери в глобален мащаб ще се увеличават с 18% средногодишно, прогнозират анализаторите от Technavio. Един от ключовите фактори, които способстват двуцифрения растеж, е все по-голямото търсене на решения за мобилен документооборот.

Technavio очертава като основна тенденция в тази ниша от пазара внедряването на усъвършенствани технологии за сигурност. Производителите прибягват до подобна мярка, тъй като незащитените принтери са лесна мишена за атаките на киберпрестъпниците.

Негативните последствия от компрометиране на портативния принтер в резултат на хакерска атака са твърде широки – от изтичане на важни документи, съхранявани в паметта на принтера, до инсталиране на злонамерени програми за отдалечено управление, предупреждават анализаторите.

Коментар