Huawei надмина 200 милиона продадени смартфона

Въпреки успехите си през настоящата година, Huawei е изправена пред сериозни предизвикателства (източник: Huawei)

Huawei постави нов рекорд в собствения си бизнес, след като отчете, че е доставила над 200 милиона смартфона през 2018 г. Китайският производител заяви, че цифрите се дължат до голяма степен на успеха на продукти като серията P20, Honor 10 и Mate 20.

Доставките на смартфони на Huawei постоянно нарастват от онези 3 милиона броя, продадени през 2010 г., до настоящите 200 милиона. Миналата година фирмата е продала 153 милиона смартфона. С подобни резултати Huawei изпревари Apple през второто тримесечие на 2018 г., като стана вторият по големина доставчик на телефони в света, според пазарните наблюдатели от Canalys.

Постижението е в синхрон с очакванията на фирмата за развитието на бизнеса със смартфони. През август Huawei увеличи прогнозата си за доставки през 2018 г. от 180 милиона на 200 милиона. Тогава компанията заяви, че се стреми да стане най-големият доставчик на телефони в света до края на 2019 година.

„На световния пазар на смартфони Huawei премина от пренебрежително гледаната статистическа група „други” към един от топ-3 играчи в света”, се казва в изявлението на Huawei, цитирано от CNET.

Въпреки успехите си през настоящата година, Huawei е изправена пред някои тежки предизвикателства, особено след като редица правителства потвърдиха опасенията си, че техниката на производителя може да се използва за шпионаж. През февруари американските разузнавателни служители посъветваха правителството и бизнеса да не купуват продуктите на Huawei от страх, че са използвани за шпионаж от страна на китайската държава.

Много от големите доставчици на телекомуникационни услуги по света, вкл. във Великобритани, Австралия и Япония, потърсиха начини да ограничат участието на Huawei в търговете им за изграждане на новите си мрежи.

Коментари по темата: „Huawei надмина 200 милиона продадени смартфона”

добавете коментар...

  1. Saevar

    е фирмата за която работя е Американска но няма забрана за определени устройства…от няколко дена вече го следя къде се свързва и дали се свързва някъде когато не му е зададено и не съм видял още нетипични връзки докато предния ми телефон който беше Lenovo като го сложиш на WIFI се свързва към сървър на Apple (*.applimg.com) и изпращаше някакви статистики от power manager-а, така че по скоро Lenovo трябва да бъдат разследвани …..

  2. Anonymous

    Saevar скоро ще е безработен – цру ще удари фирмата му която купува служебни хавайки,

  3. Saevar

    и аз съм 1 от тези 200 милиона с P20, преди няколко дена ми дадоха служебен такъв и до сега това е добрия телефон който съм имал… на жената на скоро дадоха служебен S9 на Samsung който е първо по-бавен от P20 и второ по тежък… а да не говорим за bloatware-а който идва с него че е в пъти повече от на P20….

Коментар