Топ 5 на смартфоните тази година, според Fortune

OnePlus 6T е един от петте най-добри смартфона на 2018 г., по версията на Fortune (източник: OnePlus)

Американското бизнес издание Fortune публикува Топ 5 списък на най-добрите смартфони за отиващата си 2018 година. В него очаквано попадат модели от водещите брандове на пазара.

И така, най-добрите смартфони, по версията на Fortune, са iPhone XS Max, Google Pixel 3, Huawei Mate 20 Pro, OnePlus 6T и Samsung Galaxy Note9. Мнозина може да оспорят този списък, но субективните оценки са неизбежни, когато се говори за смартфони.

Топ 5 на Fortune потвърждава засега доминацията на Applе и Samsung, която започна в началото на второто десетилетие на новия век, за сметка на пионери на смартфон пазара като Nokia и HTC.

Същевременно присъствието на две китайски компании в Топ 5 на най-добрите смартфони – Huawei и Oppo – подсказва, че в близка перспектива сегашните лидери могат да се окажат в ролята на догонващи.

iPhone XS Max е похвален за хардуера и качествения софтуер, при Google Pixel 3 се изтъква качеството на снимките, докато Huawei Mate 20 Pro е оценен както за отличните си фотографски възможности, така и за продължителната автономна работа и технологиите за изкуствен интелект.

OnePlus 6T попада в престижния списък, заради доброто съчетание от цена и производителност и изключително бързия скенер за пръстов отпечатък. Samsung Galaxy Note9 пък е посочен като най-добрия флагман при Android смартфоните.

Коментари по темата: „Топ 5 на смартфоните тази година, според Fortune”

добавете коментар...

  1. Yuriy Kovachev

    Оценката на айфона е повече от субективна, в сравнение с Huawei Mate 20 pro. И по хардуер и по батерия, дисплей, web… по всичко Huawei е по-добър. Несравнимо е. Докога с тая митология iPhone?

Коментар