Nokia обяви три нови телефона

Nokia обяви три нови мобилни телефона, които се очакват на пазара през второто тримесечие на 2009 година.
Nokia 6700 classic е наследник на един от най-успешните продукти на компанията – Nokia 6300. Моделът съчетава тънка конструкция, гладки повърхности и изцяло метална клавиатура.
С подобрение по всички показатели на предшественика си, Nokia 6700 идва и с 5-мегапикселова камера, асистирана GPS навигация с Nokia Maps и високоскоростен достъп до данни.
При очаквана цена от около 235 евро, преди облагане с данъци, Nokia 6700 е предложение за потребителите на предишния модел.
Вторият от обявените модели, Nokia 6303 classic с цена около 135 евро, разполага с 3,2-мегапикселова камера, 2,2-инчов екран и предварително инсталирани Nokia Maps. Компанията изтъква като предимство дългото време за работа на батерия.
Потребителите на 6303 classic могат да включват към него всякакъв музикален аксесоар, благодарение на стандартния 3,5-милиметров аудиожак. Така този телефон се превръща в пълноценен мобилен музикален плейър.
Колекцията от нови попълнения завършва с Nokia 2700 classic с цена от 65 евро. Това е един от най-достъпните телефони на Nokia с пълен списък от приложения.
Освен че предлага възможност за съхранение на данни до 2 гигабайта чрез слот за карта с памет, този телефон има и интегриран дигитален музикален плейър, както и 2-мегапикселова камера.

Коментар