Acronis обнови софтуера си за архивиране

Корпоративният софтуер Acronis True Image, предназначен за архивиране и възстановяване след бедствие за сървъри и работни станции, вече поддържа виртуални машини и файлови формати от Citrix XenServer, съобщиха от дистрибутора у нас – Бизнес Софтуер Дистрибутор.
Acronis True Image Echo позволява на ИТ мениджърите да преместват, управляват и поддържат както физически, така и виртуални сървъри, като използват едно единствено приложение. Софтуерът сега поддържа всяка основна платформа за виртуализация, включително VMware, Microsoft, Parallels и Citrix/Xen.
Сред другите нови характеристики в тази последна компилация са двойните дестинации и интеграция с Acronis Recovery за Microsoft Exchange.
Двойната дестинация (Dual destination) позволява на потребителите да архивират сървърно изображение на две места, включително отдалечени места на локален диск или мрежов дял, както и в Acronis Secure Zone.
Софтуерът за архивиране и възстановяване, специално разработен за Microsoft Exchange Server, сега може да получи достъп до специфичните функции на Exchange от самата конзола за управление на Acronis True Image Echo.
Според проучване на Гартнър, седемдесет процента от всички организации използват в някаква степен виртуализация. За ИТ мениджърите управлението на виртуализацията ще бъде от решаващо значение. Те ще оценяват приложенията, които са платформено независими и предлагат гъвкавост при поддръжка на техните бъдещи платформи, посочват анализаторите.
Обновеният Acronis True Image е независим спрямо технологията за виртуализация и позволява на ИТ персонала да избере платформите, които най-точно отговарят на техните нужди, посочва Джейсън Донахю, главен изпълнителен директор на Acronis. Той оглави компанията през октомври миналата година, като заяви, че солидната линия от продукти за архивиране и възстановяване на Acronis ще й донесат по-разнообразни клиенти, вкл. и по-големи предприятия.
Софтуерът на Acronis се интегрира безпроблемно с всички Windows и Linux базирани сървъри, независимо дали тези сървъри са физически или виртуални.
Като използва Acronis Virtual Live Data Format, за да раздели съдържанието на диска от основния файлов формат и платформената зависимост, софтуерът създава преносимо изображение, независимо от хардуерната платформа. То може да бъде възстановено директно към и от която и да е виртуална или физическа работна среда.

Коментар