Тайнствената Fuchsia ще поддържа Android приложения

Дори Android да бъде заменена от Fuchsia, съществуващите приложения ще могат да се изпълняват в новата ОС (източник: CC0 Public Domain)

Известно е, че от няколко години Google разработва нова операционна система Fuchsia, но нейното предназначение все още е забулено в тайна. Самата компания твърди, че тества на Fuchsia различни технологии и решения, въпреки че мнозина виждат в тази ОС заместник на Android.

Според скорошни публикации в интернет, ако наистина Fuchsia замени „зеления робот”, то не се очакват проблеми със съвместимостта на приложенията за Android, която е най-популярната платформа за смартфони и таблети в момента.

За това свидетелстват фрагменти от кода на проекта Android Open Source Project. В частност, установено е, че приложенията за Android ще могат да се изпълняват във Fuchsia с помощта на специална версия Android Runtime.

Към момента липсват повече подробности освен кратка публикация по темата в специализирания сайт 9to5google. Няма официална информация за бъдещето на операционната система Fuchsia.

Коментари по темата: „Тайнствената Fuchsia ще поддържа Android приложения”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Изглежда ми добра – с хубав енджин. Но като и се доразвият възможностите, може и да се позатлачи, като с досегашните…

Коментар