Windows 10 Home с опция за отложено обновяване

Windows 10 Home ще даде възможност на потребителите да отлагат актуализациите на системата (източник: Microsoft)

Много потребители на Windows 10 се оплакват от принудителните обновявания на операционната система. Известно успокоение е възможността, която Microsoft дава за отлагане на актуализацията.

Докато при по-старите версии на Windows потребителят можеше да изключи обновяването или да инициира ъпдейтите по свое желание, при версия 10 актуализациите се извършват по подразбиране.

Максималното, което може да направи потребителят, е да отложи обновяването. При корпоративните версии на Windows 10 тази опция е със срок до 35 дни. Подобна възможност ще стане достъпна и за обикновените потребители на системата.

В нова версия Windows 10 19H1, достъпна за ограничен кръг потребители, Microsoft е добавила опция за отлагане на обновяването на Windows 10 Home с до 7 дни. Предполага се, че в рамките на една седмица потребителят ще намери време да обнови системата си.

Опцията за отложено обновяване може да се активира в менюто с настройки на системата Settings > Update & Security > Windows Update > Pause updates for 7 days. Това всъщност е една позната от Windows 7 възможност, която информираше потребителя за предстояща актуализация.

Коментари по темата: „Windows 10 Home с опция за отложено обновяване”

добавете коментар...

  1. Dun

    Еми затова – Линукс или Мак 🙂
    Ей на – мака ми чака от един месец да благоволя да го ъпдейтна, ама ме мързи 🙂 🙂

  2. Colombino

    То най-неприятното не е, че ще тръгнеш да го гаси и то ще тръгне да инсталира нещо. Това е гадно, но не е най-гадното. Най-гадното е, че вече няколко пъти компа ми е пуснат, отворени са ми куп програми, разни неща не са записани, а тва си рестартира без разрешение и не му пука.

  3. Marto

    Революция!

Коментар