Amazon инвестира във фирма за самоходни мотокари

Складовата автоматизация е ключов елемент в усилията на Amazon за намаляване на разходите и ускоряване на доставките (снимка: Amazon)

Лидерът в онлайн търговията Amazon ще се сдобие с около третина от френската фирма за складова роботика Balyo през следващите седем години. Сделката би могла да стимулира продажбите на технологията на френската компания за самоуправляеми мотокари.

Складовата автоматизация е ключов елемент в усилията на Amazon за намаляване на разходите и ускоряване на доставките, отбелязва Ройтерс. Най-големият онлайн търговец в света в момента използва роботи, разработени от Kiva Systems – компания, която Amazon купи за $775 милиона през 2012 г.

Според проекта, Amazon може да се сдобие с до 29% от капитала на Balyo, в зависимост от обема на поръчките на продукти от френската компания. Пълните 29% биха били реализирани, ако Amazon поръча продукти на Balyo на стойност 300 милиона евро.

Balyo, чиято навигационна система прави мотокарите самоуправляеми, заяви, че очаква приходите й за 2018 г. да достигнат 23,3 милиона евро, което е с 40% повече от предходната година.

Коментар