Acer приключи годината с ръст на приходите

Acer отчете 2,2% ръст на приходите си през 2018 година (снимка: Acer)

Продажбите на Acer са нараснали с 4,1% в последния месец на миналата година, достигайки 709 млн. щатски долара, съобщи Digitimes, позовавайки се на финансов отчет на тайванската компания.

Като цяло за 2018 година производителят на РС и друга електроника бележи ръст на приходите от 2,2% – постъпленията на компанията възлизат на 7,88 млрд. щатски долара.

Внушителен ръст постига бизнесът с геймърски продукти на Acer. Продажбите на ноутбуци, настолни РС-та и монитори за геймъри са се увеличили с 32% през декември и с цели 70% за годината.

Като негативни фактори се посочват дефицитът на процесори и ограниченият ръст на РС пазара през миналата година – проблеми, които засегнаха цялата компютърна индустрия.

Но редица подразделения на Acer – като дисплейния бизнес и дъщерните компании AOPEN, Acer Cyber Security, Weblink International и GadgeTek – не са пострадали от недостига на процесори. Всяка от тези структури постига двуцифрен ръст през миналата година.

Сред регионите с най-силно изразена позитивна динамика Acer изтъква Югоизточна Азия и Русия, където ръстът в бизнеса на компанията също е двуцифрен.

Коментари по темата: „Acer приключи годината с ръст на приходите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Имам 10 годишен лаптоп Acer + 6 годишен лаптоп Acer. Много използвани. Смених им хардовете тази година с SSD, смених им клавиатурите и батериите. Смених и термопастата и смазах вентилаторите с добра за целта смазка. Не са мръднали. А наскоро погребах 5 годишен HP. Бизнес клас лаптоп… За мен за момента при лаптопите Acer са най – добрите.

  2. Saevar

    моите впечатления от Acer са много добри, по-добри са от Леново определено, бих ги сложил на едно ниво с HP, първия ми лаптоп преди 19 години беше Acer и още работи…

Коментар