Умна колонка помага в ученето на чужди езици

Lily е най-ефективният инструмент за изучаване на китайски език (източник: Lily / Indiegogo)

Разработчици на смарт колонка, наречена Lily, уверяват, че тяхното иновативно устройство е максимално ефективно при изучаване на чужд език, в частност китайски. В момента Lily набира средства в платформата за споделено финансиране Indiegogo.

Четенето на речници и разговорници или пък ползването на мобилно приложение не са толкова ефективни начини за усвояване на чужд език, колкото би била една система с изкуствен интелект, която в кратки срокове дава необходимите знания, подчертават създателите на Lily.

В разработката на софтуера за умната колонка участват преподаватели по китайски език наред със специалисти по машинно обучение и разпознаване на реч. Те уверяват, че са създали устройство, което може да обучи потребителя на китайски език по-бързо от всеки друг инструмент.

Процесът на обучение протича в четири различни режима: интерактивно общуване, превод в режим на реално време, гласови игри и китайски персонален помощник.

 

Lily има още две важни предимства: първо, устройството може да играе ролята на домашен помощник и второ – списъкът с езици ще се разширява в близка перспектива. Първоначално създателите на продукта ще добавят френски и испански, а след това и други езици.

Потребителите на умната колонка ще получават допълнителните езици безплатно, като обновяват софтуера на устройството.

Lily вече е привлякла близо 100 пъти повече средства от първоначално заложената цел в Indiegogo. Първите купувачи ще могат да се сдобият с умната колонка срещу сумата от 149 долара.

Коментар