Google Home Mini и Max за по-приятно ежедневие

Google Home Mini улеснява и прави по-приятно ежедневието

Две домашни колонки с интелигентни функции са сред новите продукти, които Google показа вчера на голямо медийно събитие. Компанията лансира Mini и Max вариант на вече познато устройство.

Google Home Mini има вграден 40-мм говорител с 360-градусов звук и четири светодиода. Устройството с размери 98х42 мм и тегло 173 грама поддържа безжични комуникации Wi-Fi (802.11b/g/n/ac) и Bluetooth, както и функции Chromecast и Chromecast Audio.

Смарт колонката помага на потребителя с планирането за деня, напомня за ангажименти, съобщава новини и изпълнява други функции на познатата Google Home колонка с вграден гласов помощник Google Assistant.

Мини вариантът ще излезе в три цвята – розов, светло сив и тъмно сив. В момента Google Home Mini е достъпна за предварителни поръчки срещу $49 в няколко страни по света, а продажбите ще започнат на 19 октомври.

Google Home Max идва с абонамент за услугата YouTube Music без реклами

Уголеменият вариант Google Home Max разполага с два 4,5-инчови говорителя за ниските честоти и два 0,7-инчови за високите. Предвиден е и специален сензор за по-добра настройка на звука в стаята.

Google Home Max има размери 336,6х190х154,4 мм и тежи 5,3 кг. Колонката поддържа безжични комуникации Wi-Fi (802.11b/g/n/ac) и Bluetooth 4.2, както и функции Chromecast и Chromecast Audio. Налични са порт USB Type-C и 3,5-мм гнездо за слушалки.

Тази голяма смарт колонка ще излезе на пазара през декември на цена от 399 долара с включен платен абонамент за услугата YouTube Music, без показване на реклами.

Коментар