Първата eHealth компания в Югоизточна Европа

ICW България е първата еHealth компания у нас сертифицирана по ISO 9001:2008, последното издание на международния сертификат. Одитът за управление на качеството премина без констатирани несъответствия в края на миналата година. Като признание за добрите практики за управление на качеството ICW България е удостоена с сертификат ISO 9001:2008, с номер 426478 QM, издаден от DQS GmbH.
За нас е особена чест да притежаваме най-новата версия на сертификата”, споделя Ивайло Радев, изпълнителен директор на ICW България. “В ICW ние разбираме важността от предоставянето на възможно най-висококачествените продукти и услуги. Тази международно призната сертификация доказва още веднъж ролята ни на иноватори в сектора електронно здравеопазване, както в България, така и в цяла Югоизточна Европа.”
В условията на пазарна конкуренция, и тъй като това е международно призната система за управление, ISO 9001:2008 ще повиши още повече доверието на партньорите и клиентите ни в нашата организация, тъй като залагаме едновременно на качеството на продуктите и обслужването на клиентите”, допълва още Ивайло Радев.
Системата за управление на качеството на ICW България е насочена към подобряване на информационния поток в здравеопазването с цел повишаване на качеството на здравните услуги. Този процес ще върви заедно с прилагането на възможно най-високите стандарти за обмен на данни в Интернет. Друга стратегическа цел е непрекъснатото подобряване на качеството на предлаганите продукти и услуги. А наред с това ще се стремим към целенасочено развитие заедно с високо мотивирани служители”, заявява Иван Шкрак, мениджър по управление на качеството, ICW България.
Наскоро въведена, новата версия ISO 9001:2008 дава яснота за съществуващите изисквания на ISO 9001:2000, които са базирани на осемгодишен опит в прилагането на стандарта в световен мащаб и целящи да подобрят съвместимостта му с ISO 14001:2004, сертификата за управление на околната среда.
ICW България е дъщерно дружество на InterComponentWare AG (ICW AG), водещ международен специалист в електронното здравеопазване. През 2000 г. ICW открива офиса си в София. Българската компания активно подпомага InterComponentWare AG и представителствата й в Европа и САЩ в софтуерната разработка и реализацията на решения за електронно здравеопазване. Компанията също отговаря за бизнес развитието и продажбите в България, а така също в Гърция и Румъния.
От 2006 г. ICW има ключова роля за развитието на електронните здравни услуги в България. През 2007 г. успешно въведе пилотна електронна здравна карта за 1000 хронично болни пациенти в град Сливница. През 2008 г. ICW разработи и националния здравен портал и електронни лични амбулаторни картони за 40 000 държавни служители в рамките на съвместен проект на министерство на здравеопазването и министерство на държавната администрация и административната реформа.
ICW България съчетава международния опит на ICW AG и задълбоченото познаване на спецификата на българската здравна система. Всеки продукт, решение и дори приложение е съобразен изцяло с особеностите и изискванията на здравния сектор в България.

по темата: „Първата eHealth компания в Югоизточна Европа”

добавете коментар...

  1. Senna

    Е,това не е най-новата версия -просто е написано 2008г,по тази логика всички фирми трябва да имат от новия сертификат 🙂

Коментар