HyperScience привлече нови $30 милиона инвестиции

HyperScience планира да разшири екипа си с новопривлечена инвестиция в размера на 30 млн. долара (снимка: HyperScience)

Американската технологична фирма HyperScience, специализирана в разработката на решения на база машинно самообучение, привлече ново финансиране Серия Б на стойност 30 милиона долара. Компанията оперира и с офис в България от 2014 г.

Сделката се води от Stripes Group, като в нея участват текущите инвеститори FirstMark Capital и FelicisVenturess, както и новите – Battery Ventures, GlobalFounders Capital, TDAmeritrade и QBE. Със затварянето на Серия Б, общото финансиране на HyperScience досега достига $50 милиона. Компанията планира да използва голяма част от новата инвестиция за разрастване на екипа си.

През 2016 г. HyperScience пусна пакет от корпоративни решения, насочени към компании в сферата на здравеопазването, застраховането, финансите, както и към държавни институции. Това бяха продуктите HSForms (за конвертиране на печатен текст в дигитален формат), HSFreeForm (който изпълнява подобна функция с имейли, набрани на ръка, или други неспецифични формати) и HSEvaluate (за анализ на сложни данни и формуляри).

Днес компанията обединява всички тези три продукта в един – HyperScience. Той цели да помогне на компаниите и организациите в автоматизирането на офисната дейност да обслужват по-добре крайния потребител и по-ефективно да управляват финансовите и човешки ресурси.

Идеята е, че много от формулярите, които се използват ежедневно, са в свободен формат. Банковите извлечения на един клиент, например, не изглеждат по същия начин, както на друг, фактурите на отделните компании също се различават, защото ги издават различни системи. HyperScience може да вземе тези формуляри и да ги въведе в електронна система без човешка намеса.

Имаме продукт, който работи и пазарна ниша, в която той пасва феноменално добре”, сподели изпълнителният директор на HyperScience Питър Бродски. „Това, което ще определи успеха ни, е способността ни да увеличаваме и развиваме екипа си“, добави той.

Коментари по темата: „HyperScience привлече нови $30 милиона инвестиции”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    HyperScience може да вземе тези формуляри и да ги въведе в електронна система без човешка намеса.

Коментар