Най-големите маниаци в България гледат Discovery Science

Науката вече става секси, след като канал Discovery Science (Дискавъри Сайънс) поднася на българските си зрители най-популярния документален жанр, в най-изтънчения пакет предлаган някога. Продължително и сериозно проучване на десет пазара в цяла Европа показа, че мъжете на възраст между 25 и 39 години обявяват науката за техния любим документален жанр. В резултат на това, канал Discovery Science реши да направи смела стъпка и радикално да промени своите вид, усет и съдържание, за да стане по-достъпен и съвременен.
„Discovery Science поставя фокус върху основните демографски характеристики на своята аудитория, съставена от млади, финансово независими и отдадени на професията си мъже в България, които се интересуват от най-новите джаджи и технологии, и са очаровани от човешкия напредък, научните открития и хората, стоящи зад прогреса”, казва Пол Уелинг, вицепрезидент, отговарящ за развитието на ТВ-каналите в новите пазари. „Желанието ни е по интелигентен начин да дадем тласък на нашата марка и да вдъхновим зрителите чрез ритмично променящо се, богато на информация и в същото време забавно съдържание, което разкрива влиянието на науката върху ежедневието.”
Discovery Science стартира по нов начин през април 2008 г., посредством въвеждането на една по-жива ефирна идентичност, ново лого и девиза “Question Everything” („Питай за всичко”). Каналът инвестира повече средства в съответните научно-популярни програми, като се позиционира в България като надежден източник на информация за всичко, свързано с науката. Discovery Science отдава почит на науката чрез ободряващи теми, усъвършенствано представяне на информацията, ежедневна приложимост, и на последно място, но не и по значение, чрез закачки и шеги.
За да позволи на още по-голям брой зрители в България да достигнат директно до преживяването, наречено Discovery Science, каналът ще показва част от най-добрите си програми предварително по Discovery Channel от 7 февруари 2008 година. Специален 3-часов, преведен на български език, блок от предавания ще бъде излъчван за период от 6 седмици, всяка събота от 21:00 часа. Зрителите ще могат да се насладят на най-популярните жанрове, представяни от Discovery Science, в т.ч. програми на екологична, конструкторска, космическа или научно-популярна тематика.

Коментар