Samsung пуска ултратънък сензор за 20MP камери

Новият ултратънък 20MP ISOCELL сензор за изображения за смартфони с безрамков екран (снимка: Samsung)

Най-малкият в индустрията сензор за изображения с висока резолюция е дело на Samsung. С диагонал от около 5,1 милиметра и 0,8μm-пиксел, ISOCELL Slim 3T2 осигурява 20-мегапикселова (MP) резолюция както за предните, така и за задните камери в най-елегантните смартфони от среден клас.

С 20 милиона активни пиксела с размери 0,8μm, ISOCELL Slim 3T2 не само осигурява отлична яснота и детайлност, но предлага висока прецизност на цветовете, като използва технологията ISOCELL Plus. Разработена от Samsung, тази технология позволява на сензорите да улавят и поемат повече светлинна информация за точно възпроизвеждане на цветовете, дори и при пиксели с размер под микрометър.

С цел да се поддържат смартфони с най-новите функционалности на дисплея, като например „цялостен безрамков дисплей“ или „дизайн с прорез“, сензорите за изображения на предната страна трябва да намалят размера си, като същевременно могат да заснемат висококачествени изображения.

3T2 сензорът се вписва в малък модул, който отваря повече място за дисплея. В допълнение на това, фирмената технология Tetracell, която обединява четири пиксела, за да работят като един, позволява на 3T2 да взема по-ярки и по-ясни снимки при настройки с ниска осветеност, тъй като светлочувствителността на решетката на цветовия филтър се увеличава до чувствителността на сензора за изображение от 1,6 μm пиксела при разделителна способност 5MP.

Когато се използва в настройките за многокамерни устройства, насочени назад, за телефото решения, 3T2 използва RGB цветен филтър вместо Tetracell технология. Малкият размер на сензора за изображения също намалява височината на модула на теле-камерата с около 7%, в сравнение с предишния 20MP сензор на Samsung, което обещава по-елегантен дизайн на смартфона.

В сравнение с 13MP сензор със същата височина на модула, 20MP 3T2 запазва 60% по-висока ефективна резолюция при 10x цифрово увеличение, което дава по-ясни и по-точни резултати.

Новият сензор Samsung ISOCELL Slim 3T2 се очаква да влезе в масово производство през първото тримесечие на тази година, уточниха от корейската компания.

Коментар