Смартфоните Nokia се завръщат на пазара в САЩ

Брандът смарфони Nokia отново е актуален на американския пазар (снимка: HMD Global)

HMD Global, компанията зад бранда смартфони Nokia, съобщи, че е сключила споразумения с няколко телеком оператора за продажба на своите устройства в Северна Америка. Това е официално завръщане на легендарната марка на пазара в САЩ.

Американските компании Cricket Wireless и Verizon, както и канадската Rogers Communications ще продават Nokia смартфони, според официалната информация от HMD Global. Именно операторите са най-големите доставчици на смартфони в САЩ и Канада към момента.

Още този месец Nokia ще пусне два модела в мрежите на американските оператори и един за пазара в Канада. Cricket първи ще получи достъп до Nokia 3.1 Plus с цена за крайни потребители 160 долара, а Verizon – до Nokia 2 V, цената на който все още не е известна.

Моделът Nokia 2 V представлява всъщност Nokia 2.1, без никакви промени. Този смартфон излиза на пазара в САЩ на 31 януари, когато се очаква да дебютира и Nokia 3.1 Plus. Прави впечатление, че HMD Global атакува пазара в САЩ с бюджетни модели, въпреки че компанията има и продукти от най-висок клас.

Коментар