Tesla на печалба през последното тримесечие

Бизнесът на Tesla тръгна рязко нагоре през последното тримесечие (снимка: Tesla)

Внушителен ръст на приходите и печалба през последното тримесечие на финансовата година отечете производителят на електромобили Tesla, като опроверга някои прогнози, че отново ще обяви загуби.

Отчетът за четвъртото фискално тримесечие сочи почти двойно увеличение на приходите – до 7,23 млрд. долара, спрямо същия период на предходната година. Като цяло за финансовата година, постъпленията на Tesla също са нараснали почти двойно, достигайки 21,46 млрд. долара.

Американската компания завършва тримесечието с чиста печалба в размер на 210 млн. долара, но като цяло за годината резултатът е отрицателен – загуба от 1 млрд. долара. Това все пак е над два пъти по-малка загуба, в сравнение с 2017 г.

Tesla отчита успехи в продажбите на Model 3. Така например, именно този модел е най-продаваният електромобил в премиум сегмента в САЩ и лидер по приходи при леките автомобили, считано за втората половина на годината.

В допълнение, Tesla е постигнала почти двойно увеличаване на обема на производството на батерии за електромобили, сочи още финансовият отчет на компанията, ръководена от Илон Мъск.

Коментар