Philips 499P9H Brilliance – извит, супер-широк монитор

Извитият дисплей с радиус 1800r следва естествената форма на окото и ненатрапчиво обгражда потребителя (източник: MMD)

Нов монитор Philips 499P9H Brilliance, вече спечелил престижни награди, се отличава с извит 49-инчов супер-широк LCD екран в съотношение 32:9, съобщиха от MMD, лицензен партньор на Philips монитори.

Предназначен за професионалисти, мониторът включва набор от функции за по-продуктивна и приятна работа. Графиките на SuperWide екрана са в разточително голям формат, който се равнява на два пълноразмерни монитора – това прави модела алтернатива на двойка 27-инчови Quad HD екрани.

Philips 499P9H е снабден с удобна USB-C докинг функция, която предлага възможности за високоскоростен трансфер на данни и гъвкавата свързаност, както и с изскачаща уеб камера и екосъобразен дизайн.

Извитият дисплей с радиус 1800r следва естествената форма на окото и ненатрапчиво обгражда потребителя, като намалява до минимум разсейването и подобрява комфорта. Извънредна ширина на дисплея дава огромен потенциал за повишаване на продуктивността, тъй като отпада нуждата от сложни конфигурации от няколко екрана с неприятните за окото рамки между екраните и множество кабели.

Вместо това 499P9H осигурява впечатляващите 49 инча работна площ, която се равнява на два 27-инчови 16:9 Quad HD дисплея, долепени един до друг. Това позволява на потребителите да разпрострат на екрана и да сравняват документи или да работят с няколко файла едновременно, без да им се налага да прилепят прозорци, да скролират или да увеличават мащаба.

Моделът покрива още повече сценарии на употреба, защото разполага с вграден MultiClient KVM превключвател, който работи с функцията Multi-View и позволява на потребителите да управляват две отделни устройства по едно и също време с една клавиатура и мишка, което пести още повече време и място.

Настройващата се по височина стойка има опции за завъртане и накланяне, възможно е и монтиране на стена (източник: MMD)

При толкова голям екран високото качество на изображението е задължително. Philips 499P9H поддържа резолюция Dual Quad HD (5120×1440), а технологията HDR 400, сертифицирана от VESA, осигурява „живи“ изображения с оптимална дълбочина и нюанси.

VA LED панелът използва технология с вертикално подреждане за постигане на висок статичен контраст в почти цялото зрително поле. CAD и графичните дизайнери, архитектите, инженерите, фотографите и всички други професионалисти, които искат прецизност до ниво пиксел и точност на цветовете, ще получат желаното с този монитор.

Вградената USB 3.1 type-C докинг станция позволява на професионалистите да прехвърлят данни по-бързо, а симетричният USB-C конектор улеснява свързването на лаптоп с един кабел. Периферията и лаптопите могат да бъдат свързани директно към монитора за прехвърляне на файлове, гледане на видео и друго съдържание.

В допълнение, към преносимия компютър може да бъде пуснат сигурен мрежов достъп през вградения в монитора RJ45 порт и то без да се ползва допълнителен кабел. За допълнително удобство и сигурност мониторът включва изскачаща камера, поддържаща лицево разпознаване с Windows Hello, която дискретно може да бъде прибрана обратно, когато не е нужна.

Мониторът предлага и множество визуални решения като технологията Flicker-Free и режима LowBlue, както и ефикасни ергономични функции като настройваща се по височина стойка с опции за завъртане и накланяне и възможност за монтиране на стена. Philips 499P9H е наличен на пазара у нас на препоръчителна крайна цена от 2149 лв. с ДДС.

Коментар