Нов дистрибутор ще увеличава пазарния дял на Dell в България

Новосъздадена компания с екип от опитни специалисти в продажбите на Dell ще подсили дистрибуцията на марката у нас, стана ясно днес на пресконференция в столичния х-л Хилтън.
Целта пред Дилър Директ ЕООД е да увеличи пазарния дял на Dell, един от двата най-големи производители на компютри в света, в България. Компанията се управлява от Бойко Панов и Юлиан Панов, които ръководят и фирма Интелинет България – дългогодишен партньор на Dell.
Дилър Директ ще бъде един различен дистрибутор, каза Юлиян Панов. Освен традиционните услуги, които всеки дистрибутор предлага на дилърите, новосъздадената компания ще осигури допълнителни възможности за своите партньори.
Така например, Дилър Директ ще извършва предпродажбена поддръжка и консултации и ще работи съвместно с партньорите по проекти. Дистрибуторът обаче няма да продава на крайни клиенти, категорично заявиха от ръководството на компанията.
Интелинет България, която до момента извършваше и дистрибуция на Dell, ще фокусира дейността си изцяло върху продажби в корпоративния сектор и сервизно обслужване.
На практика Интелинет постави основата на дистрибуцията на Dell в България, каза Бойко Панов. Ние направихме марката много по-популярна в България, имаме изградена дилърска мрежа и опит във всички пазарни сегменти – корпоративен, малък и среден бизнес, домашни потребители”, добави той.
Дилър Директ ще предложи пълната гама продукти на Dell – преносими компютри, настолни РС, графични работни станции, сървъри, системи за съхранение на данни, принтери и мултимедийни прожектори.
Партньорите на Дилър Директ от цялата страна ще могат да разчитат на безплатна доставка за всички преносими компютри, обяви Юлиан Панов. Сервизът на Интелинет България притежава всички нива на сертификация от страна на Dell и обучени специалисти за всички продуктови групи.
Скоро на пазара у нас ще станат достъпни и нетбуци от висок клас на Dell. Очаквам потребителите да оценят техните качества, каза Бойко Панов.
Дилър Директ е и дистрибутор на непрекъсваеми токозахранващи устройства (UPS) с марката CyberPower.

Коментар